Et andet spørgsmål en læser gerne vil have Keown’s svar på, er:

”Er det tilladt at spise hvad I vil når julemiddagen står på bordet?”

MANCHESTER, ENGLAND - DECEMBER 7: Ruud Van Nistelrooy competes for the ball with Martin Keown and Pascal Cygan during the FA Barclaycard Premiership match between Manchester United v Arsenal at Old Trafford on December 7, 2002 in Manchester, England. (Photo by Tom Purslow/Manchester United via Getty Images)

Manchester Uniteds Ruud Van Nistelrooy i hovedduel med Arsenals Martin Keown og Pascal Cygan under en FA-kamp tilbage i 2002. Manchester, England. (Foto Tom Purslow/Manchester United via Getty Images).

Keown svarer:

“I Juletiden drikker og spiser alle for fornøjelsens skyld. Men for en professionel sportsudøver spiser du ikke for fornøjelsens skyld, du spiser for at fylde brændstof på.

Så du må være forsigtig med ikke at overspise, men det gør ikke det store at spise en kødtærte fra tid til anden. Og du kan faktisk spise julemaden – det plejede jeg altid at gøre. Hvis du spiser fornuftigt i løbet af ugen så er der ingenting galt med julemiddagen, så længe du har masser af grøntsager!

Og hvad Arsene Wenger ikke vidste var, at jeg sneg en æske med chokoladestykker ind til os. Vi havde ikke lov at spise på visse tidspunkter, men jeg havde nogle gange en chokoladefest sent på aftenen.

Med hensyn til alkohol var det uden diskussion. Wenger mente at det var gift for musklerne. Han plejede at få os til at visualisere det at drikke vand var som at rense musklerne igennem.”