Tredje og sidste julegodte er følgende gode spørgsmål:

”Hvordan ser en almindelig juledag ud for en Premier League-spiller?”

ST ALBANS, ENGLAND - SEPTEMBER 14: Arsenal manager Arsene Wenger talks to his players (L-R) Freddie Ljungberg, Martin Keown, Ray Parlour, Lauren, Thierry Henry, Patrick Vieira, Robert Pires and Gio van Bronkhurst during a training session at London Colney on September 14, 2001 in St Albans, England. (Photo by Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images)

Arsenal-træning tilbage i 2001. Arsenal manager Arsene Wenger taler til sine spillere (venstre – højre): Freddie Ljungberg, Martin Keown, Ray Parlour, Lauren, Thierry Henry, Patrick Vieira, Robert Pires og Gio van Bronkhurst. St Albans, England. (Foto Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images).

Keown svarer at:

“I min tid ville Arsene Wenger træne os på juledagen. Normalt mødtes vi kl. 10.30 og trænede kl. 11.00, men på juledagen var det altid start kl. 10.00. Det betød kortere tid til morgenmaden derhjemme og træningssessionen var altid lidt underlig.

Vi ville normalt lave en kort, sammenpresset træningsrunde, hvor vi nåede alt det vi normalt når, blot på kortere tid. Vi ville lave de almindelige førkampsforberedelser dvs. se på modstanderens styrke og svagheder, spille 9 mod 9, afleveringsspil, men vi var ikke på anlægget i timesvis. Ingen ville egentlig være der længe, men hellere tage hjem og tilbringe nogle få betydningsfulde timer med familien.

Selvsagt var du imødekommende og smilende til træningen, men virkelig; vi ville alle sammen hellere være derhjemme. Men som professionel fodboldspiller har du et arbejde, der skal gøres. Du må sørge for at maskinen fungerer optimalt den næste dag.

For mig var det vanskeligt da jeg boede i Oxford. Du trænede om morgenen, så skyndte du dig hjem i nogle timer og så tilbage til træningsanlægget for at møde resten af holdet.

Det kan være lidt hårdt for familien, men det kan du klare ved at have mange omkring sig. Hvis der er en større gruppe af familiemedlemmer når du tager afsted, så er du i det mindste kun én af mange, der lige forsvinder for en stund. Så de vænner sig til det.

Jeg har altid holdt meget af fodbolden i denne juletid. Nogle kan ikke lide det, men det er rutine og det er hvad du skal, når du er professionel.”