Hjemsøgt. Som et hus kan være hjemsøgt at døde mennesker, ånder og spøgelser, kan et menneske også være hjemsøgt af noget, der er sket i fortiden. Som børn og unge fodboldspillere, drømmer man altid om at så på de største fodboldscener, Champions League-finalen eller måske VM-finalen. Og så afgøre kampen og blive folkets helt. Men det sker bare ikke rigtig altid.

Ofte sker præcis det modsatte og i stedet for at blive helt, bliver man en skurk, der for evigt vil blive husket for fejl og dumheder og grumsomheder. Og det er det denne artikel handler om. Vi har taget kig på nogle af de fodboldspillere, der stadig er hjemsøgte og påvirkede at fejl de har lavet på de allerstørste fodboldscener.

Arjen Robben brænder kæmpe chance mod Spanien i 2010 i VM-finalen 

Kampen står 0-0. Spanien mod Holland i VM-finalen i 2010 i Sydafrika. Kampen var meget lige og det lignede, at et mål ville komme til afgøre kampen. Og det vil fik Arjen Robben så en gylden mulighed for at lave efter 61 minutter. Han stod over for målmand Iker Casillas, men den tidligere Real Madrid-spiller formåede ikke at slå den spanske målvogter i duellen. Han brændte fælt med et dårligt skud lige på målmanden.

Arjen Robben i kamp for det hollandske landshold (Getty Images)

I stedet løb Spanien med sejren og Robben har indrømmet, at øjeblikket stadig den dag i dag har hjemsøgt ham og stadig gør det.

Lothar Matthaus valgte selv at blive skiftet ud – og så så han holdet tabe Champions League-finalen fra bænken

I Champions League-finalen i 1999 foretog Bayern München-spilleren Lothar Matthaus en meget vild beslutning, som han stadig den dag i fortryder. Han fortæller, at han tit tænker på hans valg og at valget til tider har hjemsøgt ham om natten.

Bayern München er foran 1-0 og der er cirka 10 minutter tilbage af Champions League-finalen i 1999 mod Manchester United. Og så vælger Matthaus, der var anfører og nok det tyske holds vigtigste spillere, at skifte sig selv ud fordi han var træt af at mandsopdække David Beckham hele kampen.

Det lyttede Bayern München-træner Ottmar Hitzfeld til og lod den dengang 38-årige professionelle fodboldspiller udskifte. Og det skulle han aldrig have gjort.

Det var nemlig Sir Alex Ferguson der var træner for The Red Devils, som Manchester United også kaldes. Og så kom Fergie-time-begrebet naturligvis i spil. For i overtiden nettede den engelske storklub to gange og vandt dermed kampen og trofæet med 2-1. Matthaus så altså sin elskede klub tabe det hele i overtiden – uden selv at være på banen. Og han endte da også med at gå på pension næsten lige efter den hændelse.

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side