Roberto Baggio brænder afgørende straffespark i VM-finalen i 1994 mod Brasilien 

Roberto Baggie var Italiens helt store stjerne i starten af 1990’erne og i 1994 var han den væsentligste årsag til, at støvlandet kom helt til finalen under VM-slutrunden samme år. Modstanderen var Brasilien og der var lagt op til en hæsblæsende og underholdende kamp. Og det blev det da også.

Efter 90 minutter og forlænget spilletid skulle kampen afgøres på straffespark og her er der naturligvis kun helte eller skurke. Brænder man et straffespark i sådan en turnering vil man for alvor være mærket af det. Og det er præcis tilfældet med Italiens offensivsspiller Roberto Baggio.

Brasilien fører 3-2

Brasilien førte 3-2 og derfor skulle Baggio score for at holde liv i Italiens VM-drømme. Og så glider han selvfølgelig i skud øjeblikket. Og brænder. I et interview efterfølgende har han indrømmet, at det var den værste følelse i hans karriere. Og at øjeblikket har hjemsøgt ham om natten.

Han sagde ordret: “Der er ikke noget jeg kan gøre ved det. Jeg har altid drømt om at spille en VM-finale siden jeg var en lille dreng. Men jeg havde aldrig forestillet mig at jeg kunne have det sådan her. Jeg synes stadig det er svært at tænke på den dag i dag. Og acceptere at det simpelthen bare er sådan.”

Steven Gerrard glider og koster Liverpool første Premier League-titel i 24 år

Med kun tre kampe tilbage af Premier League-sæsonen i 2013/14 lå Liverpool til at vinde sit første mesterskab i 24 år. The Reds var godt kørende og skulle møde Chelsea i en kamp, hvor fodtøjet for anfører Steven Gerrard blev det afgørende. Kunne The Reds undgå at tabe til Chelsea ville de holde Manchester City og selv afgøre mesterskabet ved at vinde de sidste to kampe mod to midterhold.

(Photo by Alex Livesey/Getty Images)

Af den grund var 0-0 et fint resultat for Merseyside-klubben. Og den stod 0-0 længe, men så modtager Steven Gerrard bolden midt på banen, glider og giver Chelsea-angriber Demba Ba en friløber mod mål. Han scorer og Liverpool ender med at tabe kampen.

De taber også mesterskabet og dermed er Liverpool stadig uden et Premier League-trofæ i næsten 30 år. Alt sammen fordi Gerrard ikke kunne stå ordentlig fast.

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side