Asamoah Gyan brænder straffespark i overtiden og missede Ghana mulighed for at komme i en VM-semifinale

Kvartfinalen mellem Uruguay og Ghana i 2010 under VM-slutrunden i Sydafrikan regnes af mange som en af de bedste og vildeste fodboldkampe nogensinde.

De to mandskaber havde overrasket alt og alle ved at komme så langt i turneringen, og nu skulle det altså afgøres hvilket af de to mandskaber, der skulle i semifinalen. Den blev 1-1 i den ordinære spilletid og så skulle kampen i forlænget spilletid.

I overtiden af den forlængede spilletid er Ghana uhyre tæt på at score. Faktisk så tæt på, at angriber Luis Suarez fra Uruguay tager hånden i brug for at redde sin nation mod at inkassere et mål. Det sker i overtiden, dommeren ser det og giver angriberen rødt kort og dømmer straffe til Ghana.

Gyan brænder

Det er angriber Asamoah Gyan, der skal tage sig straffesparket. Scorer han er Ghana med garanti i semifinalen. Brænder han skal kampen afgøres på straffespark. Og selvfølgelig brænder han. Han skød bolden på overliggeren.

I straffesparkskonkurrence der vandt Uruguay og Ghana var dermed ude af turneringen. Et øjeblik som Gyan for altid vil huske på og væmmes ved.