Everton er blandt de største klubber i England. De har kæmpe stor fanskare og bygger på et grundlag af historie og gode fodboldkampe. De har i tidernes løb haft masse af store spillere på lønningslisten og de har sammen skabt den klub, vi i dag kender som Everton FC.

Af David Paris

7.Graeme Sharp

Den skotske landsholdspiller kom til Everton i 1980 for en sum, der svarer til cirka 1 millioner dansker kroner og hans mange mål blev hurtigt en del af hverdagen for ham i Everton og for Everton-fansene. Han var en del af det mest succesfulde Everton-mandskab i historien. Mandskabet, der i 1984 vandt FA Cuppen, i 1985 og 1987 den bedste engelske fodboldrække og i 1985 faktisk også vandt den europæiske cup for cup-vindere.

Udover disse bedrifter, hvor Sharp altså var blandt de startende elleve, bliver han den dag også betragtet som en legende af fansene. Dette mest af alt på grund sit mål mod Liverpool i 1984, i 1-0-sejren på Anfield. Det var første gang klubben havde vundet på Liverpools hjemmebane siden 1970, altså 14 år.

6.Kevin Sheedy

Kevin Sheedy er i dag pensioneret fodboldspiller, men tilbage i hans aktive år var han sublim midtbanespiller, der tjente Everton godt. Han spillede i Merseyside-klubben fra 1982 til 1992 med 97 mål til følge. En imponerende statistik for en mand, der ofte blev betragtet som defensiv midtbanespiller.

Ligesom Sharp var han en del af det succesfulde Everton-mandskab i midtbane af 80’erne, hvor både FA Cuppen, den europæiske cup for cup-vindere og Premier League blev vundet. I både 1985 og 1987 blev han kåret til det bedste spiller i den bedste engelske række og kunne, da han gik på pension, også prale af, at være den spiller, der på daværende tidspunkt havde scoret flest mål på frispark.

5.Bob Latchford

Bob Latchford var, hvad man i dag ville betragte som en vaskeægte bokspiller. Han var aktiv i 1970’erne og var en de spillere, som forsvarsspillerne frygtede aller mest. Han spillede lige godt med begge ben, havde en god fysik og scorede mange mål på hovedet. På trods af sin højde, på næsten 1,9 m, var han vildt hurtig på de første par meter og det gjorde ham altså til en mareridt for de engelske forsvarsspillere.

Da Everton købte ham, kostede han 3,5 millioner danske kroner og det var dyrt dengang. Han kom fra en birolle hos Birmingham City og udfoldede sit sande potentiale i Everton. 138 mål i 289 kampe og topscorer i 1975, 1976, 1977 og 1978.

Brug piletasterne herunder, hvis du vil videre til næste side