Klubben blev grundlagt i 1930’erne af bulgarer, der kom til Uruguay. Og den er opkaldt efter den mægtige flod Danube, der også på dansk hedder Donau og som løber ned gennem Europa. Men med hensyn til fodbold, så er Danubio FC ikke nær så stor som floden. Faktisk er det de færreste, der kender klubben. Men hvorfor skulle man også i Europa kende en lille klub i Uruguay. Hvis det ikke bare for de otte spillere nedenfor.

De har nemlig alle fået deres tidligere fodboldopdragelse i Danubio FC. Og dem går vi nu tæt på. Hvad er hemmeligheden er til at producere superstjerner kendes endnu ikke. Og omverdenen får nok aldrig fat i tricket.

8. Diego Forlan

Diego Forlan spillede aldrig en seniorkamp for førsteholdet for Danubio FC, men i 2010 vandt han den Gyldne Støvle til VM i 2010. I sin barndom havde han tilbragt tre år i Danubio FC, inden han som 15-årig skiftede til de argentinske giganter Indepdendiente i 1994. Siden udviklede han sig til en af de største angribere nogensinde fra Uruguay. Blandt andet med ophold i Atletico Madrid, Manchester United, Villareal og Inter. Fra hans afsked med Uruguay som 15-årig kom han første tilbage i 2015, da han skrev under på en kontrakt med Penarol.

(Photo by Clive Rose/Getty Images)

7. Marcelo Zalayeta

Efter at have gået igennem alle ungdomsrækkerne i Danubio FC, tilbragte angriberen Marcelo Zalayeta en helt sæson på førsteholdet i klubben. Så kom han til den større uruguayansk klub Penarol og siden tilbragte han mere end et årti i den italienske storklub Juventus. Blandt andet spillede han i 2003 finalen i Champions League for ‘Den Gamle Dame’, som Juventus også kaldes.

Zalayeta var i denne periode ofte i skyggen af større offensive stjerner i Juventus som Alessandro del Piero og David Trezeguet, men han formåede altid at præstere anstændigt – også når han kom ind fra bænken som det oftest var tilfældet. Han fik 160 kampe for klubben. I mellem tiden var han også udlånt to sæsoner til Sevilla og så var han med til at etablere Napoli i toppen af italiensk fodbold med flere vigtige scoringer for klubben.

6. Cristhian Stuani

Christhian Stuani var en del af Uruguays førsteholds trup under sommerens VM – dog uden at være en væsentlig del af holdet. Men han har fået din fodboldopdragelse i Danubio FC. Og faktisk forlod han første barndomsklubben i 2008, da han var 20 år. Han kan både spillere angriber, på kanten eller som offensiv midtbanespiller og det gør ham enorm alsidig og eftertragtet af mange trænere.

Han har scoret mål for et hav af klubber i den spanske La Liga. Af klubber kan nævnes, Levante, Racing Santander og Espanyol. Og også en kort periode i engelske Middlesbrough har fået ham på måltavlen. Senest er Stuani havnet i La Liga-klubben Girona – et bundhold – og her lavede han i sidste sæson 19 kasser.

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side