Dejan Lovren kommer ikke til at spille for det kroatiske landshold ved EM-slutrunden i Frankrig til sommer. Det står klart efter landstrænerens udtalelser til det kroatiske forbund.

Liverpools startellever mod Dortmund. Nummer to fra venstre er Dejan Lovren. Foto: Bernd Thissen/dpa

Liverpools startellever mod Dortmund. Nummer to fra venstre er Dejan Lovren. Foto: Bernd Thissen/dpa

Forsvareren fra Liverpool reagerede dårligt, da han fik af vide, at han skulle starte på bænken i en venskabskamp mod Ungarn d. 26. marts. Han reagerede så dårligt, at han efter kampen gik ud til det kroatiske medie Sportske novosti og sagde:

”Hvis jeg ikke er i startopstillingen, tager jeg ikke med til EM!”

Landstræner Ante Cacic har afsløret, at han forsøgte at nedkøle situationen lidt ved at tale positivt til Lovren, og gjorde det klart, at hvis man vil på det kroatiske landshold, er man nødt til at kende nødvendigheden for respekt.

I en erklæring på det kroatiske fodboldforbunds hjemmeside står:

”Vi har haft en åben samtale omkring alting, og den vil vi gerne holde for os selv. Jeg har sagt, at fællesskabet på landsholdet vejer mere end individualismen. Der er nødt til at være respekt for den kroatiske trøje, holdkammeraterne og træneren.

Dejan har sine bedste år foran sig, han spiller godt for Liverpool, og jeg håber, at det fortsætter sådan, jeg håber, at han vil acceptere beslutninger på en moden måde og indse, at selv de bedste spillere på jorden vægter holdet højere end dem selv.

Det er den eneste acceptable måde at tænke på som kroatisk landsholdsspiller, og kun ved at tænke sådan, kan Lovren være en del af det kroatiske landshold i fremtiden.”

Goal har fra kilder fået fortalt, at Lovren ikke rejser med til EM i Frankrig, men Cacic holder sin dør åben for VM i 2018, såfremt Lovren accepterer sin fejltagelse og undskylder.

Lovren har fået støtte fra sin klubtræner, Jürgen Klopp, vedrørende problemerne på landsholdet. Den 26-årige har angiveligt fået fortalt, at han foreslår, at han ikke rejser med til Frankrig, hvis han ikke får spilletid.

Læs også: Avis: Topklubber ude efter fransk profil