Torsdag aften spilles der EM-semifinale i Breda i Holland, hvor de danske fodboldkvinder skal forsøge at slå Østrig ud, og dermed avancere sig til finalen.
Fodboldkvindernes succes på banen vil dog også have en signifikant betydning for økonomien uden for banen.
Der er ikke lige så mange penge i kvindefodbold som i herrefodbold, men medaljer ved EM kan sende økonomien i den rigtige retning.
Kommunikationsdirektør i DBU, Jakob Høyer, glæder sig over opmærksomheden ved denne slutrunde:
– Hvis de kommer i finalen, håber vi, der kommer endnu større opbakning. På den måde kan der komme flere indtægter, hvad angår entré og tv samt sponsorer. Dermed kan der også komme flere penge, som vi kan dele med pigerne og investere langsigtet i kvindefodbold, siger han til Ritzau.
Spillerens løn ved EM-slutrunden er bestemt af, hvor langt de kommer i turneringen. Ved at være nået til semifinalen har hver spiller sikret sig en bonus på 30.567 kroner. Det oplyser Spillerforeningen.
LÆS OGSÅ: Superliga-klubberne vil ikke lade Helsingør være i fred: Nu snupper rival endnu en profil
Beløbet stiger dog til 35.993 kroner til hver spiller, hvis kvindelandsholdet når finalen. Bonussen stiger yderligere til 51.418 kroner, hvis de formår at få guldmedaljer om halsen.
Den forbedrede økonomi er dog ikke det eneste positive ved kvindernes fodboldsucces:
– Der er ingen tvivl om, at når Nadia Nadim, Pernille Harder, Sanne Troelsgaard, Therese Nielsen og alle de andre på holdet klarer sig godt, så inspirerer det mange piger.
– Men det handler også om at have nogle gode faciliteter ude i de enkelte klubber, fortæller Jakob Høyer.
Denne artikel er skrevet før kvindernes kamp mod Østrig, som går i gang i aften klokken 18.