Af David Paris

Den engelske landsholdspiller Eric Dier har, i et interview med det engelske medie 90min.com udtalt sig om sin klub, Tottenham, og kommenteret på den titeltørke som London-mandskabet for øjeblikket befinder sig i. Han slår fast, at det unge, talentfulde generation i klubben, som han selv er en del af, ikke kommer til at hvile på laurbærrene, før der er kommet trofæer på hylden i klubhuset.

Tottenham-stjernen, der er opvokset i Portugal og har spillet for Sporting Lissabon, fortæller også, at han næsten er desperat efter at vinde et trofæ. Udtalelsen kommer forud for weekendens London-derby mod West Ham United.

Tottenham har i de seneste år forbedret sine placeringer og sidste sæson var så tæt på – igen. Det blev til en andenplads for ‘Spurs’ som klubben også kaldes, der blandt andet har danskeren Christian Eriksen på lønningslisten. De nåede også til semifinalerne i FA Cuppen, men fejlede altså også her.

Dier mener dog, at tiden er kommet i denne sæson, hvor de unge talentfulde spillere skal præstere og leve op til deres potentiale. Han siger følgende:

“Jeg synes, vi burde være stolte af det vi har formået at gøre indtil videre, men jeg tror ikke, vi kan være stolte af at vinde noget, fordi det har vi ikke gjort. Vi kan være stolte af hvor vi er nu, i forhold til, hvor vi kom fra. Jeg tror, vi kan helt sikkert være stolte af det. Men som en gruppe tror jeg, at vi ikke vil være lykkelig, medmindre vi kommer til at vinde noget. 
Træneren er meget ambitiøs, og vi har skabt et fantastisk arbejdsmiljø, hvor alle er virkelig sultne efter succes.”

“Jeg synes, at følelsen i stedet er positiv, vi føler, at tingene går i den rigtige retning, og forhåbentlig vil det fortsætte – fordi vi måske har udfordret topklassen af engelsk fodbold et par gange – men vi har ikke vundet noget endnu.”