Kevin de Bruyne

Fulde navn: Kevin de Bruyne

Klub: Manchester City

Løn: 350.000 pund om ugen

Land: Belgien

Født: 28. juni 1991 i Drongen, Belgien

Højde: 1,81 meter

Vægt: 68 kilo

Position: Midtbanespiller

Kevin de Bruyne er en belgisk, professionel fodboldspiller, som spiller for den engelske klub, Manchester City, og det belgiske landshold. Hans spillestil har ofte ført til, at pressen, trænere og kolleger har rangeret ham som en af de bedste spillere i Europa og i verdenen. Den engelske avis, The Guardian, rangerede ham som den fjerdebedste fodboldspiller i verdenen i 2017.

De Bruyne begyndte hans karriere hos den belgiske Genk, hvor han var fast mand i startopstillingen, da klubben vandt den belgiske liga i 2010/11-sæsonen. I 2012 skiftede han til den engelske klub, Chelsea, hvor han blev benyttet sjældent. Derfor blev han lejet ud til Werder Bremen. Han skrev under med Wolfsburg for 18 millioner pund i 2014, og blev i 2015 kåret til årets fodboldspiller i Tyskland. Senere samme år, skrev han under med Manchester City for 54 millioner pund. I tre sæsoner med City, har De Bruyne optrådt i over 140 kampe og vundet Premier League-trofæet samt to Ligacupper.

De Bruyne fik landsholdsdebut for Belgien i 2010, og har siden da spillet over 65 landskampe med 15 mål til følge. Han var en del af den VM-trup, som i 2014 nåede kvartfinalerne i Brasilien og EM i 2016 i Frankrig. I 2018 repræsenterede han Belgien ved VM i Rusland. Belgierne kom på en tredjeplads efter sejr i bronzekampen mod England.

Kevin de Bruynes klubhistorie

De Bruyne begyndte hans karriere i 2003 hos KVV Drongen. To år senere flyttede han til Gent, og kort herefter flyttede han til Genk, i 2005. De Bruyne fortsatte sin udvikling, og i 2008 blev han rykket op på klubbens førstehold.

De Bruyne fik debut på førsteholdet for Genk i et 3-0-nederlag mod Charleroi den 9. maj 2009. I den efterfølgende sæson, blev han fast mand på førsteholdet, og han scorede fem mål og lavede 16 oplæg i 32 ligakampe i 2010/11-sæsonen.

Tiden i Chelsea

Den 31. januar 2012, på transfervinduets sidste dag, annoncerede Chelsea, at de havde købt De Bruyne for 7 millioner pund. Han skrev under på en fem-årig kontrakt med den engelske klub, men blev lejet tilbage til Genk for den resterende del af sæsonen.

”At komme til et hold som Chelsea er en drøm, men nu er jeg nødt til at arbejde hårdt, for at nå det niveau, som er nødvendigt,” fortalte De Bruyne til klubbens hjemmeside.

Midlertidigt ophold i Werder Bremen

Den 2. august 2012 annoncerede Chelsea, at Kevin de Bruyne skulle udlejes til Werder Bremen i resten af sæsonen. Belgieren scorede sit første mål for Bremen i et 3-2-nederlag til Hannover 96 den 15. september. Han fortsatte sin gode form, og scorede også i klubbens næste kamp, i 2-2-kampen mod Stuttgart den 23. september. De Bruyne kom tilbage på måltavlen den 18. november, hvor han scorede det kampvindende mål i en 2-1-sejr over Fortuna Düsseldorf.

De Bruyne scorede sit første mål i over to måneder, da han scorede et trøstemål, da Bremen blev kørt over med 1-6 af Bayern München.

Tilbage til Chelsea

Efter et succesfuldt ophold hos Werder Bremen, blev De Bruyne kædet sammen med et permanent skifte til Tyskland. Enten Borussia Dortmund eller Bayer Leverkusen var ude efter ham, men det blev altså ikke til noget. Den kommende træner for Chelsea, José Mourinho, havde nemlig lovet, at De Bruyne ville blive en del af fremtidsplanerne i London.

De Bruyne blev skadet i løbet af opstarten til 2013/14-sæsonen i en kamp mod Malaysia XI, men var alligevel fit nok til at optræde og lægge op til et mål i 2-0-sejren mod Hull City.

Wolfsburg

Kevin de Bruyne har netop scoret et mål for Wolfsburg. Foto: Getty Images

Wolfsburg købte den 18. januar 2014 Kevin de Bruyne for 18 millioner pund. En uge senere fik han debut for klubben, som tabte med 1-3 hjemme til Hannover 96.

Den 30. januar 2015 scorede han to gange, da Wolfsburg hjemme slog Bayern München med 4-1. Godt og vel en måned senere lagde han op til tre mål imod sin gamle klub, Werder Bremen.

De Bruyne sluttede sæsonen af med 10 mål og 21 oplæg i ligaen. Wolfsburg sluttede på andenpladsen i Bundesligaen. Den 30. maj 2015 scorede han det første mål, da DFB Pokalen blev hevet i land med en 3-1-sejr over Borussia Dortmund.

Han sluttede 2015 af med at blive kåret som årets fodboldspiller i Tyskland.

I den efterfølgende sæson, gik der mange rygter om, at De Bruyne havde fået tilbud fra mange klubber. Og ganske vist var det sandt. Den 27. august samme år kom det frem, at Manchester City havde budt 58 millioner for den belgiske midtbanespiller.

Manchester City

Kevin de Bruyne jubler efter en scoring mod Paris Saint Germain i Champions League. Foto: Getty Images

Den 30. august 2015 kunne Manchester City offentliggøre, at klubben havde hentet Kevin de Bruyne. Belgieren fik sin debut for klubben den 12. september mod Crystal Palace.

Han scorede sit første mål for klubben en uge efter i et 1-2-nederlag til West Ham United.

I løbet af sit ophold hos Manchester City har han døjet en del med knæskader. Den 15. august 2018 kom han til skade ved en træning, og blev emldt ude i tre måneder. Da han vendte tilbage i oktober samme år, blev han skadet nok en gang, og måtte sidde ude i tre uger.

Kevin de Bruynes landsholdskarriere

De Bruyne har spillet på både U18, U19 og U21 for Belgiens landshold igennm tiden. Han fik sin debut på førsteholdet den 11. august 2010 i en venskabskamp mod Finland. Belgierne tabte kampen med 1-0.

Han havde valget mellem at spille for Belgien og Burundi. Sidstnævnte er landet, hvor hans mor er født og vokset op.

De Bruyne fik først spilletid i kvalifikationen til VM i Brasilien i 2014. For ”De Røde Djævle” scorede han fire mål, og dermed var han medskyldig i Belgiens første kvalifikation til en betydende turnering i 12 år.

Den 13. maj 2014 blev han udtaget til Belgiens VM-trup. I turneringens første kamp mod Algeriet, som blev spillet i Belo Horizonte, assisterede han Marouane Fellaini, og blev også kåret til kampens spiller af FIFA. I ottendedelsfinalen scorede han åbningsmålet i kampen mod USA, som belgierne vandt med 2-1.

De Bruyne blev også udtaget til Belgiens trup til VM i 2014. Den 18. juni i kampen mod VM-debutanterne fra Panama, assisterede han Romelu Lukaku, i det der skulle blive en 3-0-sejr. Den 6. juli scorede han det andet mål i kvartfinalen, hvor Belgien slog Brasilien med 2-1. Han blev kåret til kampens spiller. I semifinalen gik den dog ikke længere. Belgien blev slået med 1-0 af de kommende verdensmestre fra Frankrig. I bronzekampen mod England vandt man dog med 2-0, og fik dermed tredjepladsen hevet i land.

Kevin de Bruynes privatliv

De Bruynes mor er belgier, men kommer oprindeligt fra Burundi, og hun har også boet i Elfenbenskysten.

Hans hjemby er Drongen, som er en forstad til Gent. Den er beliggende i Flandern, som er den hollandsktalende del af Belgien. De Bruyne kan både tale flydende hollandsk, fransk og engelsk

Siden 2014 har han været i et forhold med Michèle Lacroix, som den 28. september 2015 kunne offentliggøre, at hun var gravid. Mason Milian De Bruyne kom til verden den 10. marts 2016. De Bruyne og Lacroix blev gift i juni 2017.