Af Anders Lang Jensen

Det elskede dab. Vi alle har lavet det fede udtryk. Det skal være cool og sejt, og netop dét er ”dabbing” indbegrebet på. Sådan ser vi det i hvert fald i den vestlige verden. Andre steder i verden er der ikke samme kultur, og der er en ny mærkværdig historie fra østen.

Photo by Marco Luzzani/Getty Images

I Saudi Arabien er det netop blevet ulovligt at dabbe. Man ser handlingen som et symbol på at tage stoffer. Det er dog langt fra den opfattelse vi har i Europa, og det har skabt problemer. Det er en ukendt spiller, det drejer sig om, idet navnet ikke er offentliggjort.

Men spilleren tørner ud for klubben Al Nojoom og vidste ikke bedre i kampen mod klubben Al Wahda. Idet nogle holdkammerater ville lave en high-five, dabbede han mod dem, hvilket absolut ikke er første gang, vi ser dette træk.

Det er strengt forbudt at dabbe i Saudi Arabien, som nævnt tidligere, og derfor forventes der at komme en straf i retning af den saudiarabiske spiller. Tidligere har en saudiarabisk sanger ved navn, Abdallah Al Shahani, dabbet på scenen til en koncert, og han blev sidste år anholdt af politiet for handlingen.

Der skal altså tænkes over, hvordan man opfører sig ift. at dabbe. Så skal du besøge Saudi Arabien, må du huske på ikke at lave dabbet, selvom der kan komme flere situationer, hvor lysten kunne opstå.

Hjemme i det europæiske kender vi bedst Manchester United-duoen Paul Pogba og Jesse Lingard for det famøse dab midt i kampe efter en målscoring. Det bringer bare noget humør og lækre håndtryk til den ellers til tider kedelige fodboldverden.

LÆS OGSÅ:

Anfield kalder: Liverpool henter dansk landsholdsstjerne!