I disse VM dage har de fleste fodboldelskere, nok set at der til VM bliver spillet med en helt speciel bold. Det er Adidas der står for boldende ved VM slutrunderne og i år er ingen undtagelse. I 2006 hed den Teamgeist, i 2010 hed den Jabulani og i 2014 hedder den Brazuca. Adidas Brazuca er det nyeste skud på stammen, når vi snakker VM fodbolde fra Adidas. Lige siden VM slutrunden i 2010 sluttede, har Adidas udviklet på Adidas Brazuca og ligesom med Adidas fodboldstøvler er der tale om fodboldgear af allerbedste karat. Adidas har med Brazuca virkelig formået at kombinere ny teknologi og flot design og på den måde skabt en fantastisk bold. “Love me or lose me” – Sådan lyder sloganet for Brazuca, så vi går helt klart med “love me.”

Brazuca’s design og navn gemmer på massere historie

Brazuca gemmer på flere historier. Navet og designet, er bestemt ikke noget som Adidas bare lige har valgt. Navnet har faktisk været kendt i et stykke tid. Det blev udvalgt tilbage i september 2012, ved en folkeafstemning der involverede ikke færre end en million brasilianere. Navnet Brazuca bliver lokalt blandt brasilianere brugt til, at beskrive den brasilianske livsstil. Denne livsstil indeholder for mange brasilianere fodbold og derfor var det også helt naturligt, at bolden skulle hedde Brazuca. Bolden rummer altså også massere af brasilianske rytmer og sjæl.

Designet er ikonoisk og det er lavet for at hylde den traditionsrige og passionerede brasilianske kultur. Brasilien er landet, hvor sambabold blev opfundet og bolden til VM i Brasilien, skulle derfor også udstråle sambabold. Farverne orange, grøn, blå, hvid og sort er også valgt af en helt særlig grund. Farverne repræsenterer nemlig det ønske-armbånd, som er så kendt i Brasilien under navnet fita do Senhor do Bonfim da Bahia. Ønsket om at Brasilien vinder VM, ønsket om at den lille gadedreng engang bliver profilen på landsholdet osv. Alle disse ønsker er altså på en gang også repræsenteret i Brazuca bolden.

Der ligger altså en hel del historie bag Brazuca og det er sådanne historier, der er med til at skabe ikoniske bolde. Det er selvfølgelig også kampene der bliver spillet med bolden, som afgør om det bliver en af de ikoniske bolde. Hvis Brasilien skulle gå hen og vinde VM, så vil Brazuca helt sikkert blive en af de mest ikoniske bolde der nogensinde er lavet.

Fantastisk tilbud på Adidas Brazuca, kun 699.- spar 30%

Adidas Brazuca 2014 World Cup Ball 1

Brazuca er en af de mest gennemtestede bolde der nogensinde er lavet

Adidas Brazuca har ikke kun været langtid undervejs, med navnet og designet. Teknologien bag bolden, har også været under udvikling i mange år. Brazuca er en af de mest testede bolde, Adidas nogensinde har lavet. For at være helt præcis så har, 600 af verdens bedste spillere fra 30 hold i 10 lande testet Brazuca. De har undervejs i processen givet tilbagemeldinger og forslag til forbedringer. På den måde har Adidas ifølge dem selv, skabt verdens bedste bold på nuværende tidspunkt.

Det er ikke hvem som helst der har testet Brazuca. Blandt testpersonerne finder man bl.a. stjerne som, Lionel Messi, Iker Casillas, Bastian Schweinsteiger og selveste Zinidine Zidane. Mange opdagede det ikke, men Brazuca blev faktisk testet i en kamp mellem Sverige og Argentina i 2012, det var bare med et helt andet udseende end det nuværende. Brazuca er lavet så den kan matche alle de høje krav Fifa stiller til fodbold nu om dage. Det betyder bl.a. at Brazuca kan holde niveauet selv under de sværeste vejrbetingelser.

En del af den teknologi der ligger gemt i Brazuca, ligner den vi kender fra Tango 12, Adidas Cafusa og Champions League kampbolden. Der er dog fra Adidas’ side blevet plads til nogle markante ændringer og forbedringer. Brazuca har fået en nyt struktur, som består af seks symmetriske paneler, som er sat sammen med varme. Selve overfladen er også blevet ændret, så der skabes bedre touch, greb, stabilitet og ikke mindst aerodynamik.

Brazuca-Testing-Img3

Specielt stabilitet og aerodynamik er nogle af de områder, hvor Brazuca er forbedret markant i forhold til de foregående Adidas bolde. Brazuca har et væsentligt mere stabilt svæv end man tidligere har set fra Adidas bolde. I 2010 så vi bl.a. Jabulani, som havde et meget specielt og uforudsigeligt svæv. Brazuca er mere stabil, men med den rette teknik kan det stadigvæk lade sig gøre, at få bolden til at slå i luften. Adidas har samtidigt skabt en bold som er helt perfekt rund og de har samtidigt øget boldens fart i luften.

Stjernerne er også vilde med Brazuca. Flere har udtalt at det er en fantastisk bold, som passer perfekt til VM. Dani Alves har bl.a. udtalt: “Mit første indtryk er, at det er en fantastisk bold, og vi kommer til at have meget sjov med den. Adidas har kreeret en fantastisk flot bold, der passer til en turnering så stor som VM. Vigtigst af alt, så bevæger den sig godt på banen og i luften.”

Fantastisk tilbud på Adidas Brazuca, kun 699.- spar 30%

Brazuca-Final-Rio-2014-World-Cup-Ball (1)

Adidas Brazuca Final Rio

Til VM vil der naturligvis være en stor finale, som afgør hele turneringen. Til en så stor finale, skal der selvfølgelig også være en helt unik bold, som kun er lavet til den anledning. Adidas har derfor netop lanceret finale udgaven af Adidas Brazuca. Brazuca Final Rio er navnet på bolden, som der skal spilles med i finalen i Rio de Janeiro d. 13 juli. Der er ingen forskel på Adidas Brazuca og Adidas Brazuca Final Rio, når man kigger på teknologien bag bolden. Det er kun selve designet der er ændret og det har i anledningen af finalen, fået tilføjet nogle guld detaljer. Farverne er inspireret af VM trofæet, som også er i de ikoniske guld og grønne farver.

Du har nu chancen for at eje et stykke fodboldhistorie, køb Brazuca Final Rio til kun 899.- her.

Adidas Brazuca og Brazuca Final Rio er helt sikkert to fantastiske bolde. Adidas har tænkt nyt både med hensyn til navn, design og teknologien bag bolden. Men hvad syntes du om de to bolde og hvilken en af dem er egentlig den fedeste?