Sir Bobby Charlton er en spiller, som mange Manchester United-fans nok kender til. Han sidder på mange rekorder i United, men nu er han altså blevet slået af tronen af Wayne Rooney i denne.

Wayne Rooney (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

af Emil Plovgaard

Omstændighederne var fuldstændig sindssyge. Alligevel lykkedes det Wayne Rooney at slå rekord. Den engelske angriber kom først på banen i anden halvleg, men nåede alligevel at sikre Manchester United et livsvigtigt point i dagens udekamp mod Stoke.

Pointet blev sikret, da Rooney i det 94. minut med et usandsynligt flot mål på frispark gjorde stillingen til 1-1.

Det betyder, at Rooney nu har scoret 250 gange for klubben, og at han derfor er Uniteds mest scorende spiller nogensinde. Den rekord sad Sir Bobby Charlton ellers førhen på med 249 mål.

At kampen ender 1-1 er et noget skuffende resultat for United i jagten på en top-4 placering i Premier League. Det positive aspekt af pointdeling er dog, at De Røde Djævle nu ikke har tabt meget længe i ligaen.

Pointdelingen betyder endvidere, at United må se sig placeret på sjettepladsen og 41 point.

Juan Matas første selvmål i hans seniorkarriere bragte hjemmeholdet fra Stoke på 1-0 i første halvleg. United havde ikke mange chancer i de første mange minutter af første halvleg, men kom bedre med og fik skabt et vældigt pres på Stoke-mandskabet.

Udeholdet fortsatte sin dominans i anden halvleg, og der var nogle episoder, hvor dommeren måske burde have tildelt United et straffespark eller to.

Det så længe ud til kampen skulle ende 1-0, men kaptajn Rooney gjorde det i overtiden til 1-1, og har altså nu skrevet sig ind i historiebøgerne.