AGF har fået ny assistenttræner pr. 1. januar. Det er faldet på plads, at David Nielsens trænerkollega bliver den spanske Ruben Selles, hvis seneste ophold var i aserbajdsjanske FK Qarabag.

(Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

AGF har igennem længere tid været på udkig efter en assistance til David Nielsen. Den tidligere Lyngby-træner overtog Aarhus-mandskabet den 30. september, og århusianerne har nu fundet frem til den mand, der skal hjælpe David Nielsen på sidelinien.

Valget er faldet på den spanske træner, Ruben Selles, som senest har fungeret som assistenttræner i FK Qarabag. Han var med til at slå F.C. København ud af Champions League tidligere på sæsonen, så det er bestemt ikke et glædeligt gensyn for københavnerne.

De to (Selles og Nielsen, red.) kender hinanden fra deres tid i Strømsgodset. Nu er der atter genforening mellem de to parter.

– Da muligheden for at komme til AGF – og dermed også genoptage samarbejdet med David – bød sig, var jeg ikke et sekund i tvivl om, at det skulle jeg. Vi har arbejdet godt sammen tidligere og har vist, at vi kan gøre en forskel for et fodboldhold, og jeg ser frem til at bidrage til udviklingen af holdet, siger Rubén Sellés i en pressemeddelelse og tilføjer i samme vending.

Finalernes måned: Så vigtig er december for Real Madrid

– David har talt varmt om klubben, spillerne, organisationen og ikke mindst om de fantastiske tilhængere. Så jeg glæder mig rigtig meget til at komme til Aarhus og komme i gang med arbejdet.

Den 34-årige Ruben Selles nyder også stor opbakning fra ledelsen i AGF, som flere gange har været kritiseret af klubbens fans.

– Med ansættelsen af Rubén får vi en yderst dygtig træner, der har hentet massiv erfaring fra forskellige jobs i udlandet. Han er detaljernes mand og har stærke kompetencer på såvel træningsbanen som i analyse-øjemed. Vores Alka Superliga-spillere kommer til at drage stor nytte af hans tilstedeværelse, men han kommer også til at inspirere hele vores talent set-up med sin tilgang og sit skarpe syn på tingene, siger sportschef Peter Christiansen.

Ruben Selles tiltræder som nævnt i AGF fra 1. januar.

VM: 5 ting du SKAL vide inden lodtrækningen i dag