Foto: VI Images via Getty Images

Foto: VI Images via Getty Images

Johan Cruyff sov i går stille ind efter længere tids kamp mod kræft. Han blev 68 år. Både som spiller og træner udfoldede han sig på højeste niveau i Ajax Amsterdam og FC Barcelona. Nu vil bystyret forsøge at få omdøbt Amsterdam Arena til Johan Cruyff Arena som en hyldest.

Af Emil Plovgaard

“Jeg har diskuteret det med borgmester Eberhard van der Laan, og vi er kommet frem til, at det er noget, vi skal forsøge at få til at ske. Jeg tror, vi har støtte fra de 837.000 mennesker i Amsterdam”, siger Van den Burg til RTL.

Holland spiller fredag testkamp mod Frankrig på netop Amsterdam Arena, og her vil man hylde den tidligere storspiller- og træner med et minuts stilhed efter 14 minutters spil – en markering af legendens rygnummer.

Læs også: Officielt: West Ham henter lejesvend permanent

Johan Cruyff har spillet en vigtig del i den modernisering af fodbolden som sportsgren, som vi også ser i dag. Blandt andet har han været med til at opbygge den hollandske spillestil, totalfodbolden, som blandt andet går ud på hårdt genpres og en markant besiddelse af bolden.

Totalfodbolden har flere klubber verden over taget til sig – og blandt andet kan nævnes Cruyffs tidligere klubber, Ajax Amsterdam og FC Barcelona.

Foruden de to klubber nåede Cruyff også at spille for Feyenoord og Levante.

Læs også: Avis: Lazio-stjerne skal erstatte Cuadrado i Juventus