Det kan komme til at svække Premier League, at Storbritannien for nyligt sagde farvel til EU. Både på kort, men også lidt længere sigt, fortæller topagent.

I fremtiden vil spillere som Nicolas Otamendi på billedet få sværere ved at komme til Premier League for at spille fodbold. Foto: Matthew Ashton - AMA/Getty Images

I fremtiden vil spillere som Nicolas Otamendi på billedet få sværere ved at komme til Premier League for at spille fodbold. Foto: Matthew Ashton – AMA/Getty Images

Af Emil Plovgaard

Torsdag gik briterne til afstemning om, hvorvidt man skulle blive i EU, eller forlade EU-samarbejdet helt. Det endte med sidstnævnte, og dermed et farvel til Den Europæiske Union og det europæiske samarbejde.

Det vil få fatale konsekvenser for hele nationen og landets helt store sportsgren, fodbolden.

Mange af profilerne i Premier League er netop fra det europæiske kontinent, og det bliver sværere for dem, såvel som for almindelige europæiske borgere, at få et visum til Storbritannien.

En reducering af markedet vil forringe den generelle kvalitet i Premier League

Men ikke bare anskaffelsen af visum kan blive svært – også det helt basale i forbindelse med spillerkøb – kan blive berørt af briternes nej til EU.

Den engelske topagent, Jonathan Barnett, har for nylig i et interview med Daily Express udtalt følgende om sagen:

”Som det ser ud lige nu, vil Premier League både i det korte og i det lange løb blive svækket på grund af Brexit (briternes udtrædelse af EU, red.). Det er der ingen som helst tvivl. Gode spillere vil få sværere ved at komme til Storbritannien, og det gælder ikke bare unge spillere.

Hvis vi tager udgangspunkt i en spiller som West Hams Dimitri Payet. Han vil med de kommende regler ikke få lov til at komme til landet. Måske får det ikke nogen betydning for tingene lige her og nu, men på et tidspunkt vil det her nej træde i kraft, og det vil reducere markedet for klubben. Det kan der slet ikke være tvivl om.”

Læs også: Manchester United vil bruge 400.000.000 kroner på Wolfsburg-stjerne