Britiske The Guardian skriver i dag, at Arsenal ikke vil sælge Alexis Sánchez, fordi det ikke kan betale sig, hverken sportsligt eller økonomisk.

STOKE ON TRENT, ENGLAND – MAY 13: Alexis Sanchez of Arsenal celebrates scoring his sides third goal during the Premier League match between Stoke City and Arsenal at Bet365 Stadium on May 13, 2017 in Stoke on Trent, England. (Photo by Richard Heathcote/Getty Images)

Rygterne om Arsenals chilenske offensivspiller, Alexis Sánchez, har været mange og nærmest uendelige denne sommer. I går meddelte klubbens træner, Arsène Wenger dog, at der ikke vil blive tale om en transfer. Der er flere gode grunde til, at Arsenal vil beholde chilenerne, skriver The Guardian i dag.

Først og fremmest er der den økonomiske del. Spilleren har kun ét år tilbage af sin kontrakt med klubben. Arsenal har her og nu mulighed for at få 420 millioner kroner for Sánchez, og det er trods alt bedre end et rungende nul næste sommer, hvor hans kontrakt med klubben som nævnt udløber.

Læs også: Kendt ekspert: Her er den bedste signing i dette transfervindue

Her har Arsenal dog valgt at kigge langsigtet frem. Potentielt set kan det faktum, at klubben ikke kvalificerede sig til Champions League, blive en udgift på hele 336 millioner kroner.

Uden en Alexis Sánchez i truppen vil chancerne for at komme med i Europas fornemmeste turnering i næste sæson dog blive væsentlige forringede.

Champions League-fodbold betyder også enormt meget, når det kommer til sponsorkontrakter. Klubbens nuværende kontrakt med trøjesponsoren, Puma, udløber i 2019, og hvis ikke Arsenal på den tid er kvalificeret til Champions League, vil klubben stå med væsentligt ringere kort på hånden, når det gælder en ny sponsorkontrakt.

Afslutningsvis forlyder det, at man i Arsenal ikke er bange for Sánchez’ motivation, hvis klubben lader hans kontrakt løbe ud.

Se også: Video: De Gea ydmyger spiller til træning – og på Twitter!