Kilder fra Sky Sports beretter om, at engelske Manchester City er i forhandlinger med Dortmund om et køb af 25-årige Ilkay Gündogan.

Her ses Ilkay Gündogan, centreret i billedet, varme op med sine holdkammerater i Borussia Dortmund. Foto:  Reuters / Wolfgang Rattay Livepic

Her ses Ilkay Gündogan, centreret i billedet, varme op med sine holdkammerater i Borussia Dortmund.
Foto: Reuters / Wolfgang Rattay Livepic

Den tyske midtbaneprofil har i lang tid været kædet sammen med et skifte væk fra Dortmund, med interesse fra diverse topklubber, såsom Real Madrid. City har også længe været meldt interesserede, da den kommende City-manager, Pep Guardiola, skulle have et godt øje til midtbaneprofilen.

Ifølge Sky Sports, er City nået langt i forhandlingerne med Dortmund, men enighed om prisen skulle stadig mangle. Angiveligt skulle det dog være omkring 75 millioner kroner, der lige nu adskiller de to klubber fra at nå til enighed.

De lyseblå fra Manchester skulle efter sigende være villige til at give omtrent 260 millioner kroner, mens Dortmund forlanger 335 millioner kroner.

Gündogans kontrakt med Dortmund udløber i sommeren 2017, og den tyske landsholdsspiller har ikke vist nogen tegn på at ville forlænge kontrakten. Og med kun et år tilbage i kontrakten, skal Dortmund altså sælge Gündogan til sommer, med mindre man vil lade ham gå gratis.

Kilder internt i City har, ifølge Sky Sports, allerede bekræftet, at klubben har holdt et øje med Gündogans onkel, som samtidig også er hans agent, Ilhay Gündogan.

Til mødet blev man angiveligt enige om en kontrakt, der sikrer Gündogan 45 millioner kroner om året, vel at mærke, efter skat.

Thomas Tüchel, der er træner for Dortmund, udtalte i marts måned, at han ikke var vis på tyskernes fremtid i klubben:

“Jeg ved, hvad vi kan tilbyde Gündogan, og hvis det ikke er nok, til at få ham til at blive, så må det være sådan.”

Den 25-årige midtbanespiller har i denne sæson scoret 3 mål og assisteret 7 gange i 37 kampe.

Læs også: Officielt: Zlatan lånes ud til Ängeholms FF