Af Anders Lang Jensen

Sponsorpenge er en stor del af fodboldens verden nu om dage. Økonomisk kan indtægterne hjælpe på store handler.

Photo by Matthew Ashton – AMA/Getty Images

Præcis dette kan Stoke City nu få glæde af. De er sponseret af betting-sitet bet365, og de har en stor økonomisk indtægt fra netop gambling-sitet. En handel, som trækker over i historiebøgerne, gør Stoke sig klar til.

Wayne Rooney forlader med al sandsynlighed Manchester United denne sommer. Sidste kamp har han spillet for sin elskede klub. Men om karrieren fortsætter er uvist. Men interessen er der, og Stoke øjner en handel, der sender den engelske fodboldlegende til bet365 Stadium. Det melder avisen Sunday People.

Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

Sammen med bet365 skal klubben fra Stoke lave en kontrakt, der gør Rooney interesseret i at blive i hjemlandet i stedet for et skifte til USA eller Kina, som det tidligere har været nævnt.

En pakke der samlet har en værdi på svimlende £45m, skal Rooney have fra Stoke. Manager Mark Hughes står i spidsen for denne plan, der skal sende United-legenden videre fra Old Trafford, hvor spilletiden under den nye manager Jose Mourinho ikke har været prangende.

En handel der normalt ikke er mulig for en klub som Stoke City, men samarbejdet med det stenrige betting-firma kan angiveligt redde en historisk handel mellem Wayne Rooney og Stoke City.

Getty Images

31-årige Rooney har en kontrakt der udløber denne sommer hos the red devils. En ugeløn på £300.000 render den engelske stjerne rundt på træningsanlægget i Manchester, hos klubben han har været i en menneskealder.

Hans tidligere klub Everton er også inde i billedet om Rooneys underskrift. Men om det økonomiske aspekt i sagen rækker til det, er ikke sikkert. Lønnen skal matches, og det ligner ikke, en handel Everton kan klare udelukkende med egne midler fra klubben.

Rooney løftede i onsdags Europa League-pokalen med Manchester United. Den sidste kamp i den røde trøje og det sidste løft af et trofæ i spidsen af United var det med al sandsynlighed onsdag aften i den svenske hovedstad Stockholm.