Tottenham har angiveligt udset sig Ajax’ forsvarsspiller, Mathijs de Ligt, som en mulig sommertransfer, såfremt Toby Alderweireld forlader den sagnomspundne klub.

AMSTERDAM, NETHERLANDS – APRIL 02: David Neres of Ajax celebrates scoring his teams second goal of the game with team mates during the Dutch Eredivisie match between Ajax Amsterdam and Feyenoord at Amsterdam ArenA on April 2, 2017 in Amsterdam, Netherlands. (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

Den 18-årige hollandske midterforsvarer har imponeret for både klub og landshold i denne sæson. Det har fået klubber som Tottenham til at spærre øjnene op for forsvarstalentet.

Nu skriver Football London, at De Ligt har udviklet sig til at blive en brugbar erstatning for Alderweireld, såfremt belgieren skal videre efter sæsonen.

FIK DU SET VORES APRILSNAR? LÆS DEN HER.

Der florerer rygter om, at både Manchester United, Paris Saint-Germain og Real Madrid skulle være interesserede i den 29-årige Alderweireld, som var en nøglekomponent i Mauricio Pochettinos defensiv, før han blev knæskadet i oktober måned.

Den tidligere Atletico Madrid-spiller har endnu ikke optrådt i en Premier League-kamp siden han blev skadet. Kontraktforhandlingerne trækker også ud. Derfor anser Football London det som sandsynligt, at De Ligt er en af mulighederne, såfremt Alderweireld skal erstattes.

Mange europæiske klubber holder et vågent øje til De Ligt

Adskillige andre europæiske klubber siges også at holde øje med teenageren. De Ligt har flere gange ageret kaptajn for Ajax i flere kampe i denne sæson . For nylig fik han også debut på det hollandske landshold.

Den unge De Ligt er inde i en imponerende formkurve. Den gode form har gjort, at en sum på 50 millioner pund, svarende til 435 millioner danske kroner, anses som værende prisen, hvis man vil have fingrene i ham.

Det ville ikke være den første gang, Spurs har været på indkøb hos Ajax efter en midterforsvarer. Således har Davinson Sánchez og Jan Vertonghen begge foretaget skiftet fra den hollandske hovedstad til den engelske i de seneste par sæsoner.

LÆS OGSÅ: Brøndby-stjerne: Jeg har afvist Manchester United, Chelsea og Bayern München