Manchester City ejer en stor del af skylden for, at Denis Suarez ikke længere benyttes i FC Barcelona. De har nemlig indskrevet en klausul i spillerens kontrakt, som gør ham til en dyr fornøjelse for den spanske storklub. Hvis altså han blev brugt på førsteholdet.

Foto: Denis Doyle/Getty Images

Den 24-årige Suarez er gået fra at være en regelmæssig bestanddel i truppen hos de catalanske giganter til næsten ikke at spille et minuts fodbold. Det er efter sigende Manchester City, som bærer en stor del af ansvaret for dette.

Spanieren spillede på Citys ungdomsakademi i perioden 2011 til 2013, før han blev solgt til FC Barcelona, hvor han primært blev brugt på B-holdet.

LÆS OGSÅ: Aftalen er på plads: Griezmann er nået til enighed med denne storklub

Suarez skiftede sidenhen videre til Villarreal i 2015, før han atter blev købt af Barcelona blot et år senere.

Dog er en aftale med Manchester City stadig gældende, som direkte relaterer sig til Suarez’ manglende optrædener på førsteholdet.

Ifølge det spanske medie, Sport, så skal FC Barcelona af med 800.000 euro, godt 6 millioner, til Manchester City, hver eneste gang, Suarez laver 10 optrædener af 45 minutters varighed eller længere for klubben.

LÆS OGSÅ: Liverpool er nået til enighed med stjernespiller – pris: 700.000.000 kroner

Indtil videre har han fået 54 kampe for førsteholdet hos Barcelona, hvoraf 31 af dem har været med 45 minutters spilletid eller mere.

Men det rygtes, at Barca er så trætte af at være forpligtede til at betale Manchester City, og det har reduceret Suarez’ spilletid markant.

Alene i dette år er det kun blevet til et minuts spilletid i La Liga. Derudover har han også fået to kampe i Copa del Rey. Han har slet ikke fået noget spilletid de seneste 12 kampe.

LÆS OGSÅ: Dortmund-stjerne har 12 måneder tilbage af sin kontrakt: Nu står Liverpool klar med et tilbud, som ingen andre kan matche