Af David Paris 

I kølvandet på Neymars skifte væk fra Barcelona i sommer – til Paris Saint-Germain – og muligheden for at midtbanespilleren Philippe Coutinho fra Liverpool måske skifter til netop Barcelona, har sat tankerne i gang hos den tidligere Real Madrid-spiller og brasilianer, Ronaldo. Altså den gamle Ronaldo – ham der ikke spiller professionel fodbold mere.

Den legendariske fodboldspiller siger, at den catalanske storklubs behandling af specielt de brasilianske fodboldspiller i klubben er forfærdelig og derfor er han bekymret for den fremtidige udvikling. Han håber ikke, at der i fremtiden kommer mange flere spillere fra det store sydamerikanske land til Barcelona.

Den brasilianske angriber bygger sine udtalelser på egne erfaringer. Han tilbragte nemlig selv et enkelt år i Barcelona, fra 1996-97 inden han skiftede til Serie A-klubber Inter og siden til Barcelonas ærkerivaler fra Real Madrid. Og det var som bekendt i den spanske hovedstadsklub, at angriberen skrev sig ind i historiebøgerne som en af verdens bedste fodboldspillere nogensinde. Ronaldo hævder, at årsagen til Neymars skifte til Paris Saint-Germain i sommer primært var på grund af brasilianerens dårlige behandling i Barcelona. Han mener simpelthen, at brasilianere i Barcelona bliver forskelbehandlet eller, at brasilianeren bare ikke kan fungere Barcelona af uvisse årsager.

Han siger: “Jeg følte mig meget gladere og tættere på klubben som helhed og på fansene, da jeg var i Real Madrid. Det betyder dog ikke, at jeg ikke nød mit ophold på et år i Barcelona. Det var et godt år, men tiden i Real Madrid uden for banen var bare bedre.”

“I sidste ende var min tid Barcelona ikke så god i Barcelona som i Real Madrid – måske lidt den samme situation som Neymar var i. Barcelona har af en eller anden grund altid haft problemer med brasilianerne; Neymar, Romario, Ronaldinho og mig. Vi blev alle behandlet anderledes og det betød at vi ikke var 100 procent glade for vores tid i Barcelona.”