Brøndby-legende Kim Daugaard spillede hele sin karriere i Brøndby IF. I løbet af tiden i Vestegnsklubben nåede han at vinde fem mesterskaber og fem pokaltitler. Han fik i alt 336 kampe.

© Lars Rønbøg / Frontzonesport (Photo by Lars Ronbog/FrontzoneSport via Getty Images)

Kim Daugaards tid i Brøndby IF kunne dog være endt noget anderledes. Kort efter, at han havde skrevet kontrakt med klubben fra Herfølge Boldklub, bankede en spansk storklub nemlig på døren.

De havde set Daugaard levere en god indsats i en ungdomslandskamp i Aarhus, fortæller han i et interview med bold.dk.

– Kort tid efter, at jeg var rykket fra Herfølge til Brøndby som ungdomsspiller, fik jeg muligheden for at komme til Atletico Madrid, siger Daugaard til bold.dk.

– Interessen kom i kølvandet af en U21-landskamp mod Spanien, hvor det var gået rigtig godt. Vi slog dem 5-1 i Aarhus.. De havde spillere, som senere spillede i Barcelona og andre store klubber.

– På grund af den kamp fik jeg et tilbud om at komme til Atletico. Mange havde ikke rigtig agenter dengang, men klubberne talte sammen, og muligheden var der. Men det var ikke interessant for mig, for jeg følte mig ikke klar til det.

Afsløret: Her er Barcelonas tilbud til Coutinho og Liverpool

Oplevet lidt af hvert

Daugaard spillede i klubben fra 1993 til 2008, og han har derfor oplevet lidt af hvert. Han har også haft en del forskellige træner, blandt andre Åge Hareide, Ebbe Skovdahl og Tom Køhlert. Michael Laudrup imponerede ham dog fra første arbejdsdag.

– Laudrup var imponerende. Han så fire træk frem hele tiden og var nærmest en skakspiller på fodboldbanen. Han var så dygtig taktisk og gav os nogle redskaber, som vi ikke havde haft før.

– Det så man også inde på banen, hvor vi spillede nogle fantastiske kampe – især i 2005, hvor vi vandt flere storsejre som 4-0, 5-0 og 7-0 og spillede på et niveau, som ingen andre kunne matche.

– Der har heldigvis været mange gode tider, men en af dem var helt sikkert under Laudrup, fordi vi spillede noget fodbold, som vi hverken før eller siden har spillet bedre.

Norsk fodboldlegende tager overraskende karriereskift