For få dage siden blev det officielt. Klublegende, anfører og målmand, Iker Casillas underskrev en kontrakt med portugisiske FC Porto efter 25 år i barndomsklubben Real Madrid. Skiftet kommer efter heftig kritik af målmanden af både træner og fans. Derudover er han blevet buhet ud af Santiago Bernabeu flere gange. Årsagen til skiftet, har indtil nu været et ønske for Casillas selv, men nu har sagen taget en ny drejning, ifølge de spanske aviser Marca og Cope.

Læs også: Benzema overflødig i Real Madrid – engelske klubber står klar

Blev skubbet ud over kanten

Den 34-årige målmand har været i klubben siden ni-årsalderen og derfor var det selvfølgelig et emotionelt og trist farvel, som Casillas leverede for få dage siden på et pressemøde. Her var de afsluttende ord ‘husk mig som et godt menneske’, og så brød spanieren ud i gråd. Landsholdsmålmanden har hjulpet Real Madrid til fem La Liga-titler og tre Champions League-triumfer, men det første spørgsmålstegn som blev sat ved Casillas evner var tilbage i 2012 af den daværende manager Jose Mourinho, som valgte Diego Lopez som målvagter i stedet.

Læs også: Di Maria har givet sit ord til fransk storklub

Ifølge Casillas’ agent, Santos Márquez, er det nemlig Real Madrid selv, som har tvunget Casillas til at forlade klubben og altså ikke en ønske for målmanden selv. Nuværende manager Rafael Benitez har afvist at diskutere hans fremtid og skiftet til Porto, men Márquez udtaler følgende til førnævnte aviser:

“Casillas belsuttede aldrig selv at springe fra skibet og forlade Madrid. Han blev skubbet.”

“Casillas har ikke bedt om et skifte, han har været irriteret omkring alt som omhandler hans exit, og at det var aftalt bag hans ryg. Han skal forlade klubben nu og det accepterer han, men på intet tidspunkt gjorde Casillas selv ønsker om at forlade klubben.”

Når en spiller har været i klubben igennem hele sit liv og ofret alt i jagten på succes, skulle man tro at klubben ville forsvare spilleren til det yderste, men det er ikke tilfældet, siger agenten.

“En årsag til skiftet var de buh-tilråb, som han modtog fra Bernabeu, men en anden er støtten fra klubben, som han aldrig har følt har været der.