De engelske mestre fra Chelsea har i dette transfervindue solgt Petr Cech til Arsenal, som indtil da denne sæson startede var klart førstevalg. Men situationen har været anderledes i netop færdigspillede sæson, hvor belgiske Thibaut Courtois har overskygget den 33-årige tjekke, som kun har spillet få kampe. Chelsea-manager Mourinho var ikke glad for at sælge Cech, da han mener, at en klub af Chelseas kaliber, som minimum skal råde over to verdensklasse målmænd, præcis som det var tilfældet i denne sæson. Lige nu står London-klubben altså i den situation, at de skal ud og finde en erstatning for Cech. Om det bliver en på samme niveau som den tjekkiske landsholdsmålmænd, er svært at sige, for det er ikke mange professionelle fodboldspillere, som ser sig selv tilfreds med en plads på bænken. Den seneste tid er Asmir Begovic den mest omtalte og alt tyder på, at London-klubben køber Stoke-keeperen, men hvis dette ikke er tilfældet har vi, her på fodboldspilleren.dk, fundet fire afløsere, som vi mener vil kunne udfylde rollen som reserve hos mesterskabsklubben.

Læs også: Chelsea klar med 230 millioner-bud på Barcelona-udskifter

Adrian – West Ham United

adrian

West Hams Adrian er formentlig en af ​​de mest undervurderede målmænd i den engelske Premier League, ikke mindst på grund af hans ankomst til Upton Park på en fri transfer i sommeren 2013.

Denne sæson præsterede spanieren tredje flest redninger af alle målmænd i Premier League –  utrolige 104 – samtidigt holdt han ni clean sheets i 38 optrædener. Desuden er han målmanden med flest straffesparksredninger i ligaen.

Ganske vist kan den 28-årig begå fejl fra tid til anden, men spillet på banen overskygger alligevel alt. Det fantastiske ved Adrian er, at han indtil 2012 var reserve i bundklubben Real Betis, og nu er han altså fast mand i Premier League. Imponerende.

Hammers-spilleren går ind i sit sidste år i sin kontrakt, og forhandlingerne mellem ham og West Ham er endnu ikke startet. Hvis Adrian ikke forlænger, er West Ham tvunget til at sælge spanieren, hvis de vil have penge for ham, og her kan Chelsea komme ind i billedet. 

Læs også: Engelske medier: Liverpool byder 220 millioner på Real Madrid kant

 

Roman Weidenfeller – Borussia Dortmund

roman

Borussia Dortmund-målmand Roman Weidenfeller har lige afsluttet en temmelig grusom sæson med klubben, hvor alle forventningerne ikke blev opfyldt og det hele var en stor skuffelse. Derudover mistede tyskeren sin plads til reserven Mitchell Langerak i den sidste del af sæsonen.

Men der er ingen tvivl om, at den 34-årige målmand er en erfaren herre med lederevner og masser af styrke. Weidenfeller kan prale af 13 sæsoner som Dortmund-spiller , har startet inde i Champions League finalen og var en del af Tysklands trup, der vandt sidste sommers VM.

Med Dortmunds forfærdelige sæson og den indtil videre turbulente sommer, da manager Jurgen Klopp forlader holdet, kan Weidenfellers dage måske være talte. For nylig underskrev Bundesliga-klubben nemlig med målmanden Roman Burki fra Freiburg, som mange spekulerer i, hvornår han bliver permanent førstevalg for aldrende Weidenfeller. 

Marcus Bettinelli – Fulham

bettinelli

Dette er ikke sikkert du har hørt om Marcus Bettinelli, men det kommer du helt sikkert til i fremtiden. Hvis Fulham holder på målmandstalentet har klubben sikret sig en målmand med potentiale, de næste mange år på Craven Cottage. 

Han klarede sig godt under sine låneophold hos Dartford og Accrington Stanley og blev i begyndelsen af ​​2014/15-sæsonen inkluderet i startopstillingen hos Championship-klubben. Indtil videre står englænderen registreret for 39 optrædener i Fulham.

Den 23-årige skuffede ikke og kvitterede managerens tillid med 99 redninger og otte clean sheets på trods af, at klubben befandt sig i en uventet kamp for overlevelse.

Med blot et år tilbage af sin kontrakt på Craven Cottage, kan Chelsea snildt lokke den tidligere U21 landsholdsmålmand til at skifte til den blå del af London, denne sommer.

Sergio Romero – Sampdoria

romero

Det har været en par vanskelige sæsoner for Sergio Romero i Sampdoria. Forrige sæson befandt han sig lånt ud til Monaco, som valgte ikke at købe målmanden permanent i sommeren 2014 og i år lykkedes det ham at få blot 10 Serie A kampe for Sampdoria, hvor unge Emiliano Viviano, lånt fra Palermo, var det klare førstevalg.

Men den 28-årige argentiner har tidligere været forbundet med en række top Premier League-klubber, specielt i løbet af sine Eredivisie-dage med AZ – nemlig Arsenal og Manchester United. Derudover har han været Argentinas ubestridte første valg på landsholdet de sidste syv år, med 57 landskampe til følge.

Nu hvor kontrakten går ind i sit sidste år og Sampdoria er tilsyneladende uinteresseret, er det sandsynligt, at Chelsea kan erhverve sig den 193 cm høje målmand for en rimelig pris.