Arsenal-keeperen Petr Cech slog i går den Premier League-rekord, som alle målmænd drømmer om. Det skete i 2-0-sejren mod Bournemouth. 

Da Arsenal i mandagens kamp mod Bournemouth vandt 2-0, var der specielt en spiller, der var særligt glad. Arsenal-målmanden slog nemlig den tidligere Liverpool, Manchester City og Portsmouth-målmands rekord for flest cleen sheets i Premier League. Cech tangered den prestigefyldte rekord, da han mod Bournemouth fik sit 170. cleen sheet i hus.

33-årige Cech er kommet til sine cleen sheets eller ‘rene bure’, som det kaldes på dansk, gennem 352 kampe for Chelsea og nu, siden sommer 2015, Arsenal. Til sammenligning brugte David James, der også har spillet for West Ham og Aston Villa, 572 kampe for at opnå 169 cleen sheets.

“Han kan være meget stolt af de, fordi det er en bemærkelseværdig rekord. Han er en dygtig målmand,” udtalte Arsenal-manager Arsene Wenger, da han blev spurgt om kommentarer til den netop tangerede rekord.

På grund af Premier League-sejren på 2-0 og Leicesters nederlag til Liverpool, rykker Arsenal op på førstepladsen i Premier League. Målene blev i øvrigt sat ind ad Mesut Özil og Gabriel Paulista.

Ingen onde miner fra David James

Den i dag 45-årige keeper, David James gik på pension i 2013, men der er ikke nogen onde miner til Cech. Den tidligere engelske landsholdsmålmand lagde nemlig dette tweet op på sin Twitter-profil, da tangeringen af rekorden blev officielt.

Læs også: Liverpool-angriber skadet forud for Sunderland-kamp

Læs også: Prisen på OB – Hvad er fynboernes værdi?