Hvis Simon Kjær og Christian Eriksen havde planer om at beholde rekorden som Danmarks dyreste fodboldspiller nogensinde, må de to lægge de planer på hylden. I hvert fald for en stund. 

 Foto © nordphoto / Kokenge Verwendung weltweit

Foto © nordphoto / Kokenge Verwendung weltweit

Af Emil Plovgaard

Efter massive transferrygter det seneste stykke tid, ser det nu ud til, at danske Jannik Vestergaard er på vej væk fra Bundesliga-klubben Werder Bremen.

Den store centerforsvarer skulle således være på vej til Borussia Mönchengladbach. Et rygte, der er blevet bekræftet af både Werder Bremens sportsdirektør og Vestergaards agent selv.

Danske BT beretter også om, at Jannik Vestergaard bliver den dyreste danske nogensinde. 15 millioner euro lyder overgangssummen på, med adskillige tillæg, bonusser og klausuler, så transferen til sidst løber op i omkring 17 millioner euro, som svarer til cirka 126 millioner kroner.

De nuværende rekordholdere, Simon Kjær og Christian Eriksen, menes begge, at være blevet handlet for en mindre sum.

Jannik Vestergaard har dog kun tilbragt halvandet år i Bremen, efter han skiftede fra Hoffenheim, hvor han for det meste sad på bænken.

I Werder Bremen har Vestergaards rolle været markant, og været med til, at klubben lige akkurat undgik nedrykning i sidste sæson.

Transferen betyder også, at Brøndby går glip af de såkaldte uddannelsespenge, da Vestergaard skifter til en klub i det samme land.

Læs også: Avis: Real Madrid påtænker at gøre denne spiller til sommerens Galaticos