Søndag aften tog Chelsea imod Manchester City i femte runde af FA Cuppen. Kampens første 45 minutter var lige, men herefter tog Chelseas offensive kræfter over, og kørte Pellegrinis mandskab fuldstændig over.

Af David Paris

MÅÅÅÅÅÅL! Diego Costa scorede efter 35 minutters spil på et hovedstød, hvor målmand Willy Caballero var chanceløs.

MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL! Blot et minut senere scorede den unge Manchester City-angriber David Faupala til 1-1.

costa

Sådan forløb kampens første 45 minutter i store træk. Få chancer og passivt spil fra begge mandskaber prægede første halvleg, og intet tydede på, at kampens følgende 45 minutter skulle ende ud i en vaskeægte målfest.

Stjernespækket Chelsea-hold mod uerfarent City-mandskab

Guus Hiddink er ikke en træner, der tager let på pokalturneringer og derfor var næsten alle Chelseas store stjerner i startelleveren mod Manchester City i FA Cuppens femte runde.

Udeholdets manager Manuel Pellegrini er, til forskel for Hiddink, en mand, der godt kan lide at give unge spillere chancen i pokalturneringer. Af den grund havde Manchester City både 19-årige David Faupala, 18-årige Alex Garcia og 19-årige Bersant Celina i startopstillingen.

chels

Som det ses på billedet ovenfor, var det Chelsea, der fik lov til at juble mest i dagens kamp. Blot tre minutter inde i anden halvleg scorede Willian, mens han fem minutter senere kunne se sin holdkammerat, Gary Cahill, nette til 3-1. Lidt længere skulle Chelsea-fansene dog vente, før de kunne se denne sæsons helt store skuffelse Eden Hazard, rette lidt op på den hidtil miserable sæson.

4-1 og Manchester Citys unge drenge kunne intet stille op.

Efter 75 minutters spil valgte The Blues’ brasilianer, Oscar, at brænde et straffespark, men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Det missede spark fra 11-meterpletten og jagten på målet til 5-1, var formentlig det, der motiverede den 20-årige hurtigløber Bertrand Traore til at score kampens sidste mål. 5-1.

5-1 og Chelsea er tilbage på sejrskurs og ‘næsten’ uden nederlag siden Mourinho blev fyret. Manchester City er derimod i dyb krise, med nederlag i de sidste tre kampe.