Svensk fodbold kan stå over for en større skandale med hensyn til matchfixing i landets fodboldrækker.

Foto: Lars Ronbog/FrontzoneSport via Getty Images

Det svenske landshold jubler efter en scoring. Jubel er der måske ikke så meget af, efter en større efterforskning fra tysk politi har medført, at svensk fodbold nu er sat under mistanke for matchfixing. Foto: Lars Ronbog/FrontzoneSport via Getty Images

Tysk politi er i øjeblikket i gang med en større erforskning, hvor flere end 400 tilfælde af matchfixing mange steder i verden er dukket op. Blandt disse tilfælde er flere svenske fodboldkampe involveret.

Til SVT (SVT er en svensk TV-station, red.) siger den tyske efterforskningschef Michael Bahr følgende:

“Vi har oplysninger om visse spillere og ansatte i en klub.”

Han fortæller, at bevismaterialet er videregivet til de svenske myndigheder, som nu skal finde ud af, hvad der skal ske med sagen:

“Vi har overdraget bevismaterialet til svenskerne. Vi opdager også nye mistænkelige omstændigheder, men vi har ikke ressourcer til at efterforske for Sverige i Sverige.

Vi kan bare videregive beviserne, og så kan vi ikke gøre mere i sagen. Der er den svenske lov gældende, og ikke den tyske.”

Ifølge den tyske efterforskningschef er det ofte kriminelle netværk, der står bag de ulovlige væddemål, hvorefter der satses store beløb på kampene på det asiatiske spillemarked, som er særdeles velkendt for at være attraktivt for væddemål, der ikke helt følger loven.

Læs også: Serie A-klub fyrer deres træner – 7. gang i denne sæson