Fifa er i øjeblikket en organisation, der er i knæ. Syv af Fifas medlemmer er blevet anholdt for korruption og Sepp Blatter er netop blevet genvalgt som Fifa præsident under store protester fra omverdenen. Mange havde gerne set, at Sepp Blatter var gået af eller var blevet nedstemt, så han ikke længere skulle være præsident.

[poll id=”5″]

ZURICH, SWITZERLAND - MAY 30: FIFA president Joseph S. Blatter addresses the media during the post 65th FIFA Congress press conference at FIFA Headquarters on May 30, 2015 in Zurich, Switzerland. (Photo by Mike Hewitt - FIFA/FIFA via Getty Images)

Sepp Blatter er en mand, der har meget at tænke over i øjeblikket.

Fifa har været involveret i flere særdeles kontroversielle episoder. Særligt VM slutrunden i Qatar har trukket mange overskrifter om blandt andet bestikkelse. De mange kontroverser omkring Fifa og Sepp Blatter har ført til splittelse i Uefa. Præsidenten for Uefa, Michel Platini, har åbent været ude med udtalelser om, at han ikke ønskede at Sepp Blatter skulle fortsætte som Fifa præsident.

Uefas danske medlem, Allan Hansen har ligeledes været ude og ytre sig meget negativt om Fifa. Allan Hansen ønsker, at Uefa skal bryde fuldstændig ud af Fifa og boykotte VM i Rusland i 2018. Man skal i stedet holde afholde en anden turnering i Europa, som skal hedde “Nations Cup.” Flere medier var igår ude med forlydender om, at lande som Japan, Brasilien, Argentina og Australien allerede har takket ja til et alternativt “VM” i Europa.

– Hvis vi (UEFA) bryder ud og kører vores eget løb, så er jeg sikker på, at de lande, der ikke ønsker forandring, vil indse, at de ikke kan undvære Europa. Jeg ved, at det ikke er demokratisk, men hvis vi i fremtiden vil have et FIFA, som vi kender i dag (en global organisation), så bliver vi nødt til at gøre noget radikalt, siger Allan Hansen.

Der er allerede planlagt et Uefa møde, som skal afholdes inden Champions League finalen på Lørdag og her vil Allan Hansen angiveligt præsentere idéen om et alternativt “VM” i Europa. Om der kan skabes enighed om et fælles boykot af VM blandt Uefas medlemslande er dog fortsat tvivlsomt, men det er bestemt en interessant fodbolden går i møde.

[poll id=”5″]

Kilde: Sporten.tv2.dk