Francesco Totti

Med den italienske fodboldspiller Francesco Totti kan man i sandhed snakke om en ægte klubmand. Angriberen har været hele sin karriere i den italienske Serie A-klub AS Roma, som tæller heler 19 år. Han har været anfører siden 1998, hvor han som 22-årig blev tildelt armbindet. Han betragtes af fans, såvel som trænere og eksperter rundt om i verden som indbegrebet af loyalitet for en klub. Han har flere gange haft muligheden for at skifte væk fra hovedstadsklubben i støvlelandet – med et skifte ville han helt sikkert komme til at tjene flere penge og vinde flere og større titler, men det har ikke tiltalt Totti, der altid har sagt tak, men nej tak til klubber som Manchester City, Barcelona og Juventus.

Totti er en vaskeægte klublegende i AS Roma (Photo by Soare/NurPhoto via Getty Images).

Carles Puyol

Carles Puyol er en af de Barcelona-spillere fra klubbens akademi La Masia, der har haft den flotteste og mest glorværdige karriere hos den catalanske storklub. I dag har den gode midterforsvarer lagt støvlerne på hylden, men gennem hele sin karriere trak han en Barca-trøje over hovedet og han har også været anfører i mange sæsoner. Han startede sin karriere i klubben som helt lille dreng og blev i 2011 blandt de syv spillere, der startede i Champions League-finalen, som alle samme var produkt af klubben akademi. Derudover har han vundet et hav af titler i den hjemlige liga, pokaltitler og flere internationale titler med det spanske landshold ej at forglemme. Den betragtes i dag som en vaskeægte klublegende og det bliver svært for andre midstoppere nogensinde at komme i nærheden af hans niveau og status blandt fansene og trænerne.

Steven Gerrard

Ligesom de to tidligere spillere på listen, så er Steven Gerrard også en vaskeægte klubmand. Han har spillet stort set hele sin aktive karriere i Liverpool og på trods af tilbud fra større og mere vellønnede jobs, sagde den centrale midtbanespiller altid nej – hans hjerte bankede og baner forsat for Merseyside-klubben med de helt røde trøjer. Uden Gerrards inspirerende peptalks og rolle som anfører for The Reds, havde Liverpool formentlig aldrig vundet Champions League i 2005 og FA Cuppen året efter. Dengang var han enemanden bag Liverpools store succes og derfor var det naturlig at Liverpool i årene efter begyndte at falde i niveau i takt med Gerrards dalende alder.

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side