Af David Paris 

Flere medier skriver i dag, at Ryan Giggs formentlig ikke bliver ny landstræner for Wales. Landet placeret tæt på England og Skotland formåede ikke at kvalificere sig til den kommen VM-slutrunde i Rusland næste sommer. Selvom landet var uhyre tæt på; en sejr mod Irland i sidste kvalifikationsrunde havde sendt Wales til playoff, har landstræneren, Chris Coleman, ikke valgt at fortsætte sit arbejde med de nationale spillere. I stedet overtager han et job hos kriseramte Sunderland i det engelske liga-system. Og nu går rygterne så på, hvem der bliver den nye træner.

Ryan Giggs er i øjeblikket assistent i sin tidligere klub fra Manchester Unied og er selv født og opvokset i Wales og kunne derfor være et oplagt valg. Han har også tidligere selv spillet fodbold på topniveau, men næsten 1000 kampe for Manchester United. Derudover har han vundet et hav af titler og trofæer.

Men selvom Giggs mildest talt er en legende i Wales og nok den største fodboldpersonlighed i landet, lige med undtagelse af Gareth Bale i Real Madrid, er det altså ikke alle Wales-tilhængerne, der ønsker Giggs som den næste landstræner. Og årsagen er simpel nok.

De mener ikke, at han har været dedikeret nok til landsholdet, da han selv spillede. For selvom han nåede næsten 1000 kampe for The Red Devils og Alex Fergsuon, spillede han kun sølle 64 landskampe for Wales. Derudover stoppede han sin karriere på landsholdet, hele syv år inden han endegyldigt lagde støvlerne på hylden.

(Photo by James Baylis – AMA/Getty Images)

Den tidligere walisiske landsholdspiller Robbie Savage udtaler dog til BBC Wales, at Ryan Giggs ville være et godt valg til landstrænerposten:
“Hvis Ryan Giggs vil have jobbet, så er det en fantastisk mulighed at få en legende som ham på posten. Man kan kun forestille sig, at de unge ville se op til ham i omklædningsrummet. “

Den holdning bakker nuværende Stoke-manager, og tidligere Manchester United-spiller, Mark Hughes op om:

“Giggs ville være et godt valg,” udtaler Hughes til BBC 5.