Den tidligere AC Milan-målmand Marco Amelia lovpriser det 19-årige italienske stortalent Gianluigi Donnarumma som Italiens største målmandstalent i mange år, men sætter samtidig spørgsmålstegn ved hans håndtering af pres – og siger, at presset på den unge spiller er helt urimeligt. Han fortæller endvidere, at ikke engang Buffon – Italiens største målmand i mere end et årti skulle håndtere et så stort pres, da han var teenager.

Gianluigi har efterhånden etableret sig selv som fast mand i AC Milan-buret på San Siro og der er meget, der tyder på, at det også inden for den nærmeste fremtid kommer til at ske på  det italienske landshold.

Buffon og Donnarumma til træning i den italienske landsholdslejr. (Photo by Claudio Villa/Getty Images)

De seneste næsten 20 år, har det været Buffon med det samme fornavn som Donnarumma, Gianluigi, der har siddet på målmandstronen i Italien. Han var været anfører for Juventus og det itailienske landshold i mange år. Som 17-årig fik han debut for netop Juventus, men ikke engang dengang var han udsat for så stort pres, som Donnarumma er under i øjeblikket. Det mener den tidligere AC Milan-keeper Marco Amelia. Til det engelske medie siger han følgende:

“I begyndelsen af hans karriere havde en udstråling som en 16-årig – fordi han var 16 år, så de var ikke så mærkeligt. I dag er han 19 år, men han har allerede en anden attitude og en anden udstråling. Den er voksen og jeg føler virkelig, at Donnarumma er en voksen fodboldspiller på trods af sin ringe alder. Han er stor autoritet i feltet formår altid at få skabt ro omkring sig. “

“Lad os ikke glemme, at han har opretholdt det høje niveau på trods af interesse fra nogen af Europas største klubber og snak om, at han ville slå Buffon af på det italienske landshold forud for VM-slutrunden i Rusland til sommer. Så taget hans alder og erfaring i betragtning er Donnarumma virkelig en unik spiller.”