Niveauet mellem Premier League og Championsship er svær at definere. Nogen mener, at niveau-forskellige mellem de to bedste engelske række er meget stor, og så er der er dem, der emner, at de bedste Championsship-hold sagtens ville kunne endte i top 15 i Premier League.

At der er en forskel er helt sikkert, for der er flere eksempler på spillere, der har været topscorer og toneangivende for deres hold i Championsship – og så når de har spillet Premier League, så har de været mere eller mindre usynlige. Og det er dem, som denne artikel handler om. Vi har i samarbejde med 90min.com fundet 5 spillere, der var helt fantastiske for deres hold i den næstbedste række. Men da de så trådte ind på den helt store scene, så gik det helt galt og de faldt fuldstændig igennem. God fornøjelse!

1. Tom Ince

Den driblestærke fløjspiller havde i Championsship for et par sæsoner siden, det mest frygtindgydende venstreben nogensinde. Han spillede højre kant for blandt andet Blackpool og Derby County og var berygtet for sine finter og leg ude på højrekanten, hvor han trak ind i banen og ofte afsluttede efter den lange hjørne. I 2012-13-sæsonen scorede han for eksempelvis 18 gange for Derby Counrty. Og inden hans skifte til Huddersfield sidste sæson, så havde han lavet over 10 mål pr sæsoner de sidste fem sæsoner.

I Huddersfield gik det næsten i stå. Han formåede ikke at få en fast plads og så blev det til indskiftningstjanser, hvor det er svært at gøre sig gældende for alvor. Nu har Stoke City annonceret, at de har købt ham. Og de rykkede ned fra Premier League i den sidste sæson. Det betyder at Ince endnu en gang kommer til at spille i Championsship.

(Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

Tidligere har han også prøvet kræfter med Premier League, blandt andet i 2014, da han var udlejet til Crystal Palace og sæsonen efter, hvor det var meningen at han skulle være en vigtig mand på Hull City-holdet. Men de rykkede ned og det samme gjorde Ince.

2. Dwight Gayle

Nogen vil nok mene, at det er for hårdt at komme den engelske angriber Dwight Gayle på en liste som denne. Han har præsteret bedre end flere andre Premier League-spillere, men der kan ikke herske tvivl om, at angriberen så sine bedste dage i den næstbedste række. Det skal dog ikke ændre på, at hans potentiale er enormt og i en alder af 27 år, kan han stadig nå at træde ind på den helt store scene.

I de sidste syv år har Gayle faktisk kun spillet to sæsoner i Championsship. Og i de to sæsoner scorede han flere mål end i nogen af de andre sæsoner til sammen. Det er nok ikke noget tilfælde. Han scorede 23 mål i 32 kampe, da han var en af hovedårsagerne til at Newcastle i 2015-17-sæsonen rykkede op i Premier League. Derfor var han også fast mand på Newcastle Premier League-hold i sidste sæson, men han har ikke rigtig fået slået sig navn fast. Kun seks mål i 35 gange er ikke nok for en angriber. Måske er det på tide, at han tager et skridt ned af stigen og så bare laver flere mål i den næstbedste række.

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side – hvor du kan læse meget mere om flere Championsship-spillere, der floppede i Premier League