3. Matej Vydra

Matej Vydra har i flere omgange prøvet kræfter med Premier League. Efter at have været topscorer i Championsship. Og det er gået grueligt galt. Den tjekkiske landsholdsangriber scorede fx 20 mål i Championsship for Watford da han var udlejet fra Udinese. Det reulterede i en kontrakt med West Bromwich Albion i Premier League sæsonen efter. Resultat: 3 mål i 23 kampe.

Sæsonen efter var det så Watford igen, hvor han skulle forsøge at få dem tilbage til Premier League. Det lykkedes og han scorede 16 gange i 42 kampe. Men så var det jo tid til Premier League igen. Og så gik det naturligvis galt igen. Han spillede under 10 kampe for Watford i den efterfølgende sæson og scorede overhovedet ikke.

(Photo by Clive Rose/Getty Images)

Det er forståeligt at andre klubber ikke rigtig tror på angriberen, der har rundet 26 år. Medmindre man selvfølgelig spiller i Championsship. Måske skal han bare blive der. Siden 2016 har han spillet for Derby County, hvor gennem to sæsoner i alt har scoret 26 mål i 73 kampe. Ikke imponerede, men den målstatistik stiger næppe, hvis han rykker et niveau op.

4. Benik Afobe

En anden spiller, der også har været offer for en del låneaftaler til Championsship er Benik Afobe. Faktisk har angriberen hele otte gange været udlejet til anden klub. Den 25-årige angriber har etableret sig selv som en god og over-gennemsnitlig Championsship-angriber. Det modsatte er tilfældet når han har prøvet kræfter med Premier League. Her han usynlig og scorer sjældent.

Afobe har gennem tiderne været ejet af Arsenal i fem sæsoner, men aldrig har han fået chancen på førsteholdet. I 2015 blev han så solgt til Wolverhampton Wanderes, hvor han nettede 22 gange i dobbelt så mange kampe. I de første seks månede scorede han 13 mål. Imponerende præstationer af Afobe. Han var fast mand på Championsship-mandskabet og det havde Bournemouth i Premier League lagt mærke til.

(Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

De købte ham sæsonen efter og i løbet af to år var Afobe gået fra succesfuld og respekteret Championsship-angriber til middelmådig Premier League-angriber med kun 10 mål i 65 kampe for Bournemouth.

Wolverhampton købte ham tilbage i Januar-transfermarkedet og rykkede efterfølgende op i Premier League. Forud for denne sæson har de dog valgt ikke at indlemme ham i truppen. I stedet har de lejet ham ud til Championsship-klubben Stoke City.

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side – hvor du kan læse meget mere om flere Championsship-spillere, der floppede i Premier League