af: Emil Plovgaard

Andrés Iniesta spillede søndag aften sin sidste kamp for FC Barcelona i en kamp, som endte 1-0 til værterne på Camp Nou. Modstanderen var Real Sociedad.

Andres Iniesta er en kæmpe figur på Barcelonas midtbane. Foto: Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

I det 57. minut sørgede Philippe Coutinho for kampens eneste mål, og sendte således alle tre point i hjemmeholdets retning. Efter den sidste runde i La Liga, kan FC Barcelona se tilbage på en sæson, hvor man kun tabte én kamp. Det skete i 37. runde mod Levante. En udekamp, som blev tabt med vanvittige 5-4.

Hjemmekampen mod Real Sociedad var ikke bare lig med afslutningen på sæsonen for FC Barcelonas vedkommende. Den betød også et farvel til Andrés Iniesta, der efter 16 sæsoner i klubben, søger nye udfordringer. I det 82. minut blev han skiftet ud for sidste gang som Barcelona-spiller. I hans sted kom Paco Alcacer.

Den spanske landsholdsspiller rygtes til kinesisk fodbold, hvor pengene er store.

Han blev udråbt til ‘den næste Messi’: Nu fortæller han hjerteskærende hemmelighed

Andrés Iniesta efterlader dog et stort aftryk hos FC Barcelona, og det er uden tvivl en spiller, man kommer til at savne i omklædningsrummet på Camp Nou.

Efter 16 sæsoner i den samme klub, er det selvsagt, at Andrés Iniesta har opbygget nogle fuldstændig vanvittige statistikker.

– 16 sæsoner
– 674 kampe
– 511 kampe fra start
– 46.179 minutter på banen
– 57 mål
– 117 assists
– 60 gule kort
– 0 røde kort
– 459 vundne kampe
– 129 uafgjorte kampe
– 86 tabte kampe
– 32 titler

Iniesta er dog ikke den eneste fodboldlegende, som efter mange sæsoner i samme klub, vælger at søge mod nye udfordringer. Lørdag var det nemlig Gianluigi Buffons tur til at forlade Juventus i hjemmekampen mod Hellas Verona.

Rygterne har længe svirret: Nu udtaler Liverpool-emne sig for første gang