Længe har engelske Raheem Sterling været rygtet væk fra Liverpool. Flere klubber har været ude og sige, at de går efter den 20-årige offensivspiller, herunder Manchester United, Chelsea og Manchester City, og nu har sidstnævnte fået sin vilje. Raheem Sterling er ny Manchester City-spiller, i en handel, som gør fløjspilleren til Englands dyreste fodboldspiller nogensinde. Dette skriver BBC.com.

Læs også: Vanvidshold: Shakhtar Donetsk hvis de havde beholdt deres stjernespillere

Afslog vanvittig kontrakt med The Reds

Allerede i Juni bød klubben fra den blå del af Manchester to gange på Sterling, men disse bud blev afvist. Men den 13 juli 2015 lykkedes det for Manchester City-manager Manuel Pellegrini, som har måttet slippe 49 millioner pund, hvilket kan omregnes til knap 515 millioner danske kroner. Denne handel gør, som sagt, Sterling til den dyreste engelske fodboldspiller i historien. Manchester City har betalt så meget, at de overgår Andy Carrol-handlen fra Newcastle til Liverpool i 2011 med hele 145 millioner kroner. Til sammenligning kostede superstjernerne Alexis Sanchez og Sergio Aguero fra henholdsvis Arsenal og Manchester City kun 370 og 400 millioner kroner. Dette kan så få den spekulerende læser til at spørge om, hvorvidt Sterling er pengene værd i forhold til de andre superstjerner?

Læs også: Man Utd’s dyreste indkøb på vej væk?

Udover den vanvittige høje markedspris, har Sterling ifølge BBC.com eftersigende afvist en ugeløn på godt en millioner kroner hos Liverpool. Derfor må hans ugeløn forventes at være højere i Manchester City, da han har valgt at skifte, men det er ikke blevet offentliggjort endnu.

Ikke kun Liverpool der tjener penge på salget

Sterling, der i øvrigt er far til datteren Melody, blev købt i 2010 fra Queens Park Rangers på en sum af 6,3 millioner kroner. En klausul i kontrakten gør, at klubben fra Loftus Road modtager 20 procent af et salg af Sterling. Derfor får QPR rundt regnet 100 millioner kroner lige ned i lommen, hvilket må siges at være godt kreeret.