BILBAO, SPAIN - JANUARY 20: Head coach Luis Enrique of FC Barcelola looks on prior to the start the Copa del Rey Quarter Final First Leg match between Athletic Club and FC Barcelola at San Mames Stadium on January 20, 2016 in Bilbao, Spain. (Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)

Luis Enrique under den første kvartfinalekamp mod Athletic Club på San Mames stadion d. 20. januar 2016. Bilbao, Spain. (Foto Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images).

Onsdag aften gæstede Athletic Bilbao mægtige Camp Nou i et forsøg på at spille sig videre til semifinalerne i den spanske pokalturnering, Copa del Rey. Baskerne fik lagt et særdeles intensivt pres på hjemmeholdet og havde tydeligvis held med at stresse Barcelona-forsvaret ud på glatis. Dog, efter scoringer af Suárez, Piqué og Neymar endte opgøret til slut 3-1 til hjemmeholdet. Athletics livlige kantspiller, Inaki Williams, scorede udeholdets mål.

Efter kampen analyserede Barca-træner, Luis Enrique, opgøret. Første halvleg så FC Barcelona tydeligvis pressede ud da baskerne konstant sad i hælene på spillerne. Den velkendte ‘Barca-maskine’ kom aldrig i omdrejninger:

”I en sport så kompleks som fodbold er det naturligt at sådanne ting vil ske. Vi vidste at Athletic ville ligge pres på os og som vi, er også de tro mod deres fodboldfilosofi. Det er et hold som presser intenst og vil gøre det kompliceret for dig. I sådanne situationer må man være modig, finde spilåbninger, vinde duellerne og opsøge rummene. Hver tilbagelægning blev et problem. Vi manglede løsninger, et mere flydende spil og det at gøre banen større.”

GettyImages-507104638

(Billede: Neymar kanonerer bolden i nettaget i kampens allersidste spilminut. 3-1 til hjemmeholdet.)

Enrique: “Vi var tro mod vores spillestil”

Herefter delte den glade Barca-træner ros ud til modstander-holdet såvel som sine egne spillere:

”I anden halvleg var vi mere angrebslystne og spillerne gjorde alt vi havde talt om og arbejdet med i løbet af de sidste fem opgør mod dem [Athletic Bilbao, red.]. Det var en spændende kamp, som viste hvor vanskelig denne sport er. Stor ros til Athletic, men også til os selv fordi vi forblev tro mod vores spillestil og fik vendt situationen om. Jeg vil gerne rose spillerne for deres reaktion særligt i anden halvleg. Med fansene i ryggen leverede vi en flot anden halvleg og jeg er meget glad. Det vil dog ikke blive nemt at nå til finalen.”

Daniel Wass videre til Copa del Rey-semifinalen

I onsdagens anden Copa del Rey-kvartfinale vandt Celta Vigo, med danske Daniel Wass på holdet, 2-3 ude over Atlético de Madrid. Dermed er Celta Vigo og FC Barcelona de første to semifinalister i pokalturneringen.

I aften findes de sidste to hold. Se kampe herunder (resultat i første opgør i parentes):

Kl. 20.00 – Mirandes vs. Sevilla (0-2)

Kl. 21.00 – Las Palmas vs. Valencia (1-1).