Brøndby IF og FC København stødte søndag d. 6. august sammen i et derbyopgør. Her måtte kampens dommer, Anders Poulsen, dog afbryde kampen i tillægstiden på grund af tilskueruroligheder.

(Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

af: Emil Plovgaard

I F.C. Københavns fanafsnit opstod der ballade mellem først fans og stewards og derefter også med politiet. Blandt andet blev der kastet pyroteknik, stænger fra flag og sæder efter stewards og politiet. Kampen måtte afbrydes i 18 minutter, før den endelig kunne blive spillet færdig.

Det var dog ikke kun under kampen, at der var ballade. Før kampen havde 50 af F.C. Københavns fans nemlig fremtvunget sig adgang til stadion, med diverse kasteskyts mod stadionvagterne.

Som følge af kampens hændelser er F.C. København blevet tildelt en af de hårdeste straffe i nyere tid i dansk fodbold. Klubben skal nemlig spille to hjemmekampe uden tilskuere, og idømmes desuden også en bøde på 150.000 kroner.

LÆS OGSÅ: Premier League-spiller snød modstander: – Det er skammeligt!

Om sin kendelse skriver Fodboldens Disciplinærinstans følgende:

-Der er tale om helt uacceptabel adfærd fra F.C. Københavns fans, der har bragt mennesker i fare og skadet dansk fodbolds renommé.

Instansen anerkender dog klubbens arbejde med at finde de skyldige personer fra før, under og efter kampen, og at F.C. København prompte tog afstand fra de balladeskabende fans.

Derudover har Brøndby også modtaget en straf på 75.000 kroner som følge af fansenes brug af pyroteknik under kampen.

F.C. København og Brøndby IF fik herefter mulighed for at appellere sagen, hvilket københavnerne valgte at gøre. Vestegnsklubben har dog accepteret domsafsigelsen.

De to kampe, som kommer til at blive ramt af dommen, er mod FC Midtjylland den 8. september og rivalopgøret mod Brøndby IF den 5. november.

LÆS OGSÅ: Messis skjulte talent – hvordan gjorde han dog det?