F.C. København og Austria Wien er blevet enige om en lejeaftale, som sender Uros Matic til den østrigske hovedstad i den kommende sæson. Det meddeler københavnerklubben på sin hjemmeside.

af: Emil Plovgaard

Foto: Jan Christensen / FrontzoneSport via Getty Images

FCK og østrigske Austria Wien er blevet enige om en aftale for serbiske Uros Matic.

I aftalen er der inkluderet en frikøbsklausul, som Austria Wien kan benytte sig af, skulle Matic leve op til deres forventninger.

Avis: Liverpool-skifte er 99 procent sikkert

– Uros er på mange måder en rigtigt dygtig spiller, som fik en god start hos os. Siden har han ikke været i stand til at spille sig ind fast omkring startopstillingen, og derfor er det bedst for begge parter, at han nu får muligheden for at kickstarte sig selv i en anden klub. Uros har i hele siden tid i København været en sand professionel og han har aldrig fundet undskyldninger eller slækket på sin træningsindsats, selvom han ikke har fået den spilletid, han har ønsket. Vi ønsker ham alt muligt held og lykke med opholdet i Wien, og så må vi se, hvad fremtiden bringer for ham efter det, siger manager Ståle Solbakken til fck.dk.

Hovedpersonen selv håber på at kunne få gang i karrieren igen.

– Jeg har haft det rigtigt godt i FCK og i København, men jeg er først og fremmest professionel fodboldspiller og derfor har jeg brug for at spille flere kampe på det her tidspunkt af min karriere, hvor jeg også gerne vil være med omkring det serbiske landshold. Jeg har forsøgt at give mit bedste til holdet, når jeg har spillet og altid følt mig respekteret i klubben og blandt fansene. FCK er en stor klub og jeg er stolt af, at jeg har været her, men ser også frem til at spille mere i Austria Wien, som jeg kender som en stærk klub fra min tid i Østrig, siger Uros Matic.

Uros Matic kom til F.C. København i vinteren 2017. Han kostede københavnerne lige knap 18 millioner kroner.

Denne VM-trøje er vildt populær: Den kan blive din for 500 kroner