Robin Van Persie har længe lignet en færdig mand i den engelske storklub Manchester United. Han har været meget skadet, og når han så endelig har været klar til kamp, har evnerne på banen svigtet og han er blevet placeret på bænken af manager Luis Van Gaal. Vi har tidligere skrevet om Van Persies afgang, her: Laudrup vil have denne PL-stjerne til Qatar. Nu melder tyrkiske Fenerbache sig som interesserede i angrebsstjernen fra den røde del af Manchester. Talkingbaws har samlet fire grunde, som fortæller, at du som United-fan ikke skal være ked af det, såfremt RVP, som han også kaldes, forlader klubben.

Læs også:Chelsea-fan fortryder nu dette tweet inderligt – Twitters reaktioner på Falcao-handlen

1 Alderen

I en alder af 31, nærmer Robin Van Persie sig nu hurtigt slutningen af sin karriere og hans kontrakt med Manchester United. Dette fremgår også af hans spil, hans bevægelser er blevet langsommere, og hans tempo er også blevet betydeligt reduceret.

Udover hurtigheden og tempoet har RVP den seneste tid lidet meget under skader, og hvis Manchester United er uheldige, så er hollænderen ude størstedelen af sæsonen med en eller flere skader. Det er bevist, at skaderne stiger i takt med alderen.

 

2 Løn og salg

Van Persie sluttede sig til Uniteden 4årig kontrakt med ugeløn på 2,6 millioner kroner i sommeren 2012. Eksperter har argumenteret for, at en transfersum på 250 millioner kroner, kombineret med hans ugeløn på førnævnte 2,6 millioner kroner, er temmelig stor for en 31 årig angriber – især en, der lider af skader så meget som RVP gør. I form af ,at alderen stiger, falder markedsprisen også for angriberen, så hvis Van Gaal overhovedet vil have noget for stjernen, så er det ved at være tid. Derudover vil et salg gevaldigt lette lønudgifterne og det kan måske give plads til nye spillere.

Ifølge talkingbaws.com burde investering i unge og sultne spillere være vejen frem for Van Gaal.

3 Spiller bedst uden Robin Van Persie

Uniteds bedste kampform i sæsonen kom, i form af Van Persies fravær den nøgne kendsgerning er desværre den, at Van Persie kun startede inde én gang, siden han blev fit for ankelskaden i februar. I denne periode, hvor den hollandske landsholdstjerne var skadet, blomstrede Manchester United, desværre for ham, op, og fyre som Felliani og Juan Mata hævede virkelig deres niveau.

United vandt kun 12 af de 25 kampe Van Persie startede denne sæson (48 procent) i forhold til otte af de 13 han ikke startede (61,5 procent).

 

4 Mere hurtighed og mobilitet oppe foran

Det var opmuntrende fra Uniteds synspunkt, at de allerede nu har signet Memphis Depay. Han har hurtighed, som altid har været kendetegnende for succesfulde Unitedhold, og som United desværre har manglet i denne sæson. Van Persie er aldrig blevet velsignet med stor hurtighed, så det er netop godt for United, at få noget af denne mobilitet og hurtighed i truppen.
Det ser mere og mere ud Depay kunne være Rooneys partner på toppen, hvilket rejser spørgsmålet om, hvor RVP vil passe ind henne. Sandsynligheden er lav for at hollænderen bare vil tillade at side på bænken og glo hele sæsonen, det oplagte valg ville være at sælge ham, og bruge pengene andre steder.