Det var en tragisk episode, som ramte det fodboldgale land, Italien, da indbyggerne i støvlelandet søndag morgen kunne stå op til, at Davide Astori meget tragisk var afgået ved døden.

Davide Astori døde på grund af en blodprop i hjertet. Foto: Gabriele Maltinti/Getty Images

Det er et dødsfald, som har tiltrukket sig megen interesse fra nær og fjern, og som mange er blevet dybt berørte af. Især fordi Astori kun nåede at blive 31 år gammel.

Men efter hans død er der kommet mange flotte gestusser fra hele verden, som har ønsket at give ham en værdig afsked.

LÆS OGSÅ: Fodboldspiller døde tragisk natten til søndag: Nu er dødsårsagen slået fast

Freder trøje nummer 13 og hædrer Astoris minde

Nu har de to italienske klubber, Fiorentina og Cagliari, som begge er repræsenteret i landets bedste række, Serie A, valgt at frede trøje nummer 13. Et nummer, den nu afdøde Davide Astori bar i løbet af sin karriere hos de to klubber.

LÆS OGSÅ: Wow: Fiorentina med vidunderlig gestus – forlænger Astoris kontrakt for evigt

Astori blev søndag morgen fundet død på sit hotelværelse forud for Fiorentinas særdeles vigtige udekamp i ligaen mod Udinese.

Astori nåede 174 optrædener for Cagliari fra 2008 til 2016, mens det på to år blev til 100 kampe for Fiorentina, som også blev hans sidste klub.

På klubbens Twitter-profil skrev Fiorentina tirsdag følgende:

– For at hædre Davides minde har Cagliari og Fiorentina besluttet at ‘pensionere’ trøje nummer 13.

Dukkede ikke op til morgenmaden

Davide Astori, som var anfører for Fiorentina og også nåede at spille flere kampe på det italienske landshold, sov ind natten til søndag på et hotelværelse i Udine.

Holdkammeraterne ænsede, at der var noget galt, da Astori ikke mødte op til morgenmad til den aftalte tid. Ganske rigtigt, så var der desværre hold i deres bekymringer. Kort herefter blev den italienske forsvarsspiller fundet død på sit hotelværelse.

LÆS OGSÅ: Pep Guardiola vil skabe et monsterhold: Disse tre spillere skal han gå efter