Frankrigs matchvinder, Dimitri Payet, brød ud i gråd, da han blev skiftet fra banen i kampens overtid.

Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE

Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE

Den franske landsholdsspiller Dimitri Payet blev i går aftes landshelt, da han mod afslutningen af EM-åbningskampen mod Rumænien sikrede en fransk sejr med et kanonskud i det lange hjørne.

Kort efter hans mål blev han udskiftet til et stadion, der leverede et stående bifald fra størstedelen af de fremmødte tilskuere på Stade de France. Det fik matchvinderen til at bryde ud i tårer, og efter kampen forklarede han grunden til den følelsesladet situation.

For et år siden var han med landsholdet, da de tabte 0-1 til Albanien i en venskabskamp, og det nederlag betalte han prisen for. Først for tre måneder siden blev han igen udtaget til “Les Bleus”, og lige siden er det blevet til tre scoringer i fire kampe.

Efter kampen fortalte en lykkelig Payet følgende til EURO2016.com:

“Det var derfor, jeg var så emotionel. På et tidspunkt var jeg meget langt fra at være med her. Jeg har arbejdet hårdt og været meget målbevidst i min nye klub i denne sæson, også selvom jeg fik en ret slem skade. Jeg er så glad for at være her til aften. Jeg nyder det til fulde.”

Frankrigs næste gruppekamp er på onsdag, hvor de netop skal møde Albanien, som de altså for et år siden tabte 1-0 imod. Albanien spiller i øvrigt kamp klokken 15 i dag mod Schweiz, en kamp du naturligvis kan se på DR1, men du kan også følge med her på fodboldspilleren.dk, hvor vi under hele EM-slutrunden har tonsvis af konkurrencer og afstemninger.

Læs også: Pelé: England kan nå langt