Man skal aldrig gå ned på udstyr: Det er en vigtig leveregel for engagerede fodboldspillere. Med det helt rigtige udstyr kan man træne sine talenter endnu mere effektivt, hvilket er en nødvendighed for at nå helt til tops. Vi har derfor her samlet 7 typer fodboldudstyr, som vil være med til at forbedre og finpudse ethvert ungt fodboldtalent.

Fodboldstøvler: Pas godt på fødderne

Dine fødder gør meget af arbejdet, når du spiller fodbold, hvilket betyder, at du skal passe virkelig godt på dem. Brug derfor tid på at finde nogle fodboldstøvler, der passer til dit barns fødder. Der findes mange forskellige udgaver, men de største mærker på markedet er Adidas, Nike og Puma. Nogle støvler er bredere end andre, og pasformen kan være en smule anderledes fra de andre på markedet – så det er vigtigt at mærke efter, inden du køber. Det samme gælder fodboldstrømperne. Det gør en utrolig forskel, om strømperne har en god pasform, og at der ikke er syninger, der generer fødderne, når dit barn spiller.

Påklædning: Hold kroppens temperatur jævn

Der er stor forskel på vejret her i Danmark, hvilket betyder, at påklædningen er altafgørende. Om dit barn spiller kamp eller træner, vil der være skift mellem at være aktiv og svede og så stå stille og ikke bruge energi på at holde varmen. Med den rette påklædning sænker du risikoen for, at den lille bliver syg eller skadet. Hvis det blæser meget, kan det være en rigtig god ide at have en let overtræksjakke på, der holder den værste vind væk fra kroppen. I de kolde vintermåneder, hvor sne og slud og regn er på tapetet, er uldundertøj uundværligt ligesom den lette overtræksjakke kan gøre underværker.

 

Fodboldtrøje: Send det rette signal

Er dit barn fan af FCK eller Real Madrid? Så sender det et signal til de små holdkammerater, når han eller hun tropper op til træning i yndlingsholdets spillertrøje. Det er naturligvis også muligt at få trykt idolernes navne – som “Ronaldo” eller “Messi” – på trøjen. Eller dit barn kan vælge at få sit eget navn på og derved vise vennerne, hvor han eller hun drømmer om at spille.

 

Rebounder: Perfekt til enetræning

Mange fodboldspillere spiller fodbold, fordi det giver gode kammerater – og følelsen af at være en del af et hold kan give selv den mindste spiller på holdet den højeste portion selvværd. Men derfor kan der være tidspunkter, hvor enetræning kan komme på tale. Det kan være et bestemt spark, der skal indøves eller lidt finpudsning af en finte. Her kan en rebounder være et virkelig godt stykke udstyr, der samtidig ikke fylder alverden.

 

Fodboldmål: Spil i baghaven

I sidste ende handler det om at få scoret nogle mål… Og ved at have eget fodboldmål i baghaven kan du give selv den mindste fodboldspiller blod på tanden for at øve sig i at skyde på mål. De findes i mange forskellige størrelser og udgaver, men uanset hvad, er det sjovt at score målene.

 

Finansiering af fodbolddrømmen

Drømmer du om at få det helt rigtige udstyr til dit barn, men mangler lidt finansiering, kan du søge om lån og nemt være på vej til at få udstyret på plads med det samme. Husk dog: Inden du låner penge, bør du have et overblik over din økonomi for eksempel ved at lave et budget.