Der var dramatik for alle pengene, da Sydbank Park torsdag aften dannede rammerne om kvartfinaleopgøret i DBU Pokalen mellem SønderjyskE og Brøndby IF. Sidstnævnte avancerede sig videre til semfinalerne – og dermed lever drømmene om en finaleplads stadig for de blågule.

Sydbank Park dannede torsdag rammer om et neglebidende opgør i kvartfinalen i DBU Pokalen. Foto: Lars Rønbøg / FrontZoneSport via Getty Images

Det var en neglebidende affære i en blæsende og kold affære i Haderslev torsdag aften. Efter endt ordinær spilletid var resultatet det samme, som da dommeren indledte kampen. 0-0.

Dermed skulle de to hold – der allerede havde været i kamp i mandags – ud i 120 minutters spil for at få kampen gjort. Eventuelt skulle der sluttes af med en straffesparkskonkurrence. Så vidt kom det ikke. Christian Nørgaard stod bag udeholdets sejrsmål og kampens enlige mål.

På et langskud to minutter før tid sneg han bolden ind på en knoldet bane bag hjemmeholdets målmand, Lukas Fernandes, til stor jubel for de medrejsende Brøndby-tilhængere.

Finske Teemu Pukki er stukket af med bolden. I baggrunden ses SønderjyskEs Steffen Gartenmann. Foto: Lars Rønbøg / FrontZoneSport via Getty Images

På trods af, at SønderjyskE ikke havde fået den bedste optakt til kampen med afhøringer aftenen før, så virkede det alligevel til, at det var dem, som var mest tændte i opgørets start.

Men langsomt kom udeholdet mere og mere med i kampen – og det brændte sommetider på. En storspillende Lukas Fernandes, der havde fået chancen fra start i stedet for den vanlige førstemålmand, Sebastian Mielitz, reddede kastanjerne ud af ilden for sønderjyderne.

En bizar, hvor hjemmeholdets Simon Kroon burde have været udvist udspillede sig. Op kom kortet dog ikke. Til stor frustration for Alexander Zorniger og Martin Retov.

0-0 var som skrevet før stillingen ved endt ordinær spilletid. Således skulle de to mandskaber ud i forlænget spilletid – hvor kampen også blev afgjort.

Akkurat som i den ordinære spilletid, var det SønderjyskE, som startede bedst ud. Kees Luijckx havde en kæmpe chance. Men sønderjyderne fik ikke scoret denne torsdag.

Det gjorde derimod Christian Nørgaard – to minutter før tid. Dermed er Brøndby videre til semifinalerne i DBU Pokalen, hvor de blandt andet kan møde Silkeborg IF, som spillede sig videre mod Randers FC i går. Læs om den kamp her.