Denne artikel er simpelthen en af de spøjse af slagsen. Den handler nemlig ikke om fodboldspillet på fodboldbanen, men derimod om de trøjer, som stjernerne på banen bærer rundt på. Nogle vil måske sige, at det er underordnet, mens andre er af en anden holdning. 

Af David Paris

Der er flere aspekter af fodboldspillet. Udover resultaterne på banen, kan nævnes pengene, investeringerne, fansene, omdømme og så selvfølgelig moden, der også findes i det populære spil. Og det er netop, hvad denne artikel kommer til at handle om. Moden, de moderne tendenser og fortidens fejltagelser mht. fodboldtrøjer.

Umiddelbart og generelt kan producenterne og designerne af fodboldtrøjer tillade sig mere end, man i den virkelige modeverden ville anse som godt design, og det måske netop denne tanke som mange designeren har misforstået helt. Bare fordi man kan tillade sig af blande flere farver, lave underlige mønstre, betyder det dog stadig, at trøjen skal være original.

Når man kigger på de grimme trøjer her, kan man ikke helt forstå, hvad der gået gennem hovederne på designerne, da de fik ideen. Vi har tilladt os at kåre dem som de ti grimmeste, men såfremt du har andre bud, så lad os endelig høre fra dig.

10 – Liverpools klodsede udebantrøje fra 2013-14

steve

Mange har den opfattelse, at de grimme fodboldtrøjer fra gamle dage. Man skal dog ikke længere tilbage end 2013, før man kan se en umådelig grim trøje figurere på når Liverpool spiller udebanekampe. Designeren har formentlig synes, at det ternede mønster var perfekt for en klub som Liverpool. Sandheden er dog, at trøjen er ikke er god for nogle klubber i hele verden.

9 – Derby Countys skoleuniform fra 1942

der

Tilbage omkring årene efter krigen, finder vi nummer ni på listen over de grimmeste fodboldtrøjer i verden. Den engelske Championship-klub Derby County præsenterede i 1949 en spilledragt til klubbens hjemmebane kampe, der ligner en skoleuniform for de engelske børn. På venstre brystkasse sidder klubbens emblem, men det er så også det eneste der er vellykket for den fodboldtrøje. Fire knapper på trøjen, gør at den går fra at hedde trøje til skjorte og det er ikke positivt ment. Hvem har lyst til at spille i en skjorte?

8 –  Scunthorpes farvemareridt fra 1992

98

Scunthorpe Uniteds farverige trøje er et perfekt eksempel på at 1990’erne var et forfærdeligt årti, hvis man kigger med moderigtige briller på fodboldtrøje-trenden. For os ligner det, at man bare har taget alle farverne fra farvehjulet og kastet dem ud og håbet på det bedste. Ikke et under, at den engelske tidligere storklub, relativ hurtigt skilte sig af med farvemareridtet og anskaffede sig nogle lidt mere enkle og moderigtige trøjer.

Brug piletasterne herunder hvis du vil videre til næste side