7 – Fiorentinas viollette monster fra 1992-93

fio

Vi kan hurtige blive enige om at denne trøje ikke er den kønneste. Det er dog ikke det, der er det væsentlige og grunden til at  Fiorentinas trøje fra 1992/93-sæsonen er med på listen. Betydning er nemlig politisk, for kigger du godt efter kan du se svastikategn (også kaldet hagekors) figurere på overdelen af trøjen. Det tog lidt tid før offentligheden fik øjnene op for Fiorentinas budskab, som de hævder ikke var med vilje. I dag er trøjerne dyre samleobjekter, hvis der altså overhovedet er nogle tilbage. (Hagekorset er brugt i forbindelse med nazisme).

6 – Coventrys trøje fra 1970’erne

Terry Yorath, Coventry City

Coventrys trøje for 1970’erne er ikke helt så gennemfør kikset, som mange af de andre trøjer på denne liste. kigger man godt efter og går op i detaljer kan man godt argumentere for at den hører med på denne liste. Se blot de brune farve, som mest af alt ligner afføring, kombineret med de store hvide kraver omkring halsen. Puha! er vores eneste ord.

5. Hull Citys tigertrøje fra 1993/1994

3

Det kan godt være, at Championsship-klubben Hull City har kælenavnet ‘The Tigers’, men det betyder nødvendigvis ikke, at man absolut skal designe klubbens hjemmebane trøje som det farlige dyr fra savannen. Kom nu ind i kampen Hull City. Værre kan det næsten ikke blive.

Brug piletasterne herunder hvis du vil videre til næste side