Harry Kane

Harry Kane er en engelsk angriber med mål i støvlerne! Han har stor succes på Tottenhams førstehold samt det engelske landshold. Foruden Tottenham har han også, i sine ungdomsår, repræsenteret ærkerivalen, Arsenal. Det gjorde han i perioden 2001 til 2002. Han blev dog ikke fundet god nok af folkene hos Gunners (DOH!). Siden 2004 har han derfor optrådt for Tottenham Hotspur, som han fik sin professionelle debut for i 2009.

Kane Spurs

Foruden karrieren i Spurs har han også haft et par afstikkere til andre klubber. Han er fire(!) gange blevet udlånt, blandt andre til Premier League-vinderne fra 2016, Leicester City, som han spillede for i 2013. Harry Kane vandt den gyldne støvle i Premier League i 2016. Derudover han vandt også en pris som månedens spiller i løbet af 2017. Selv samme år scorede han mere end 8 hattricks – derudover har han også slået Premier League-legenden Alan Shearers rekord, da han lavede 39 mål i løbet af en Premier League-sæson.

Fulde navn: Harry Edward Kane

Klub: Tottenham Hotspur.

Løn: Spurs’ lidt rigide lønstruktur betyder, at Harry Kane blot er den 35. bedst betalte spiller i Premier League. Harry Kane tjener i omegnen af 1 million kroner om ugen. Det svarer til, at Kane tjener ca. 48 millioner kroner om året.

Land: England.

Født: Harry Kane er født den 28. juli 1993 i den engelske by, Walthamstow.

Højde: Harry Kane er 1,88 meter høj. Det er 11 cm over den gennemsnitlige højde for mænd i Storbritannien, som er 1,77 meter (lavere end Danmark).

Vægt: Harry Kane vejer 86 kilo. Det giver ham en BMI på 24,33, hvilket sender ham i kategorien normalvægtig – men relativ tung fodboldspiller.

Position: Harry Kane spiller angriber.

Klubhistorie

Harry Kane begyndte sin karriere som fodboldspiller hos Ridgeway Rovers. I 2001 skiftede han til Arsenal, hvor han blev indlemmet i klubbens ungdomsakademi i en alder af otte år. Som ungdomsspiller optrådte han også for Watford og Tottenham Hotspurs. I 2009/10-sæsonen spillede Harry 22 kampe og scorede 18 mål for Tottenhams U/18-hold.

I næste sæson skiftede han til Leyton Orient på en lejeaftale. I løbet af sæsonen hos Orient scorede han fem mål i 18 kampe. Et år senere blev han igen lejet ud. Denne gang til Millwall. Her scorede han syv mål for London-klubben i syv kampe.

Harry Kane Header

Harry Kane fra Tottenham Hotspur , England. (Photo by Catherine Ivill/Getty Images)

Debuten på Spurs’ førstehold

Den 25. august 2011 fik Kane sin debut på Tottenhams førstehold. Det skete i en kvalifikationskamp til UEFA Europa League, hvor Spurs mødte skotske Hearts. I optakten til sæsonen 2012/13 scorede Kane et hattrick i 6-0-udesejren mod Southend den 10. august 2012. Den 18. august samme år fik han så sin debut for klubbens Premier League-hold. Senere i 2012 skiftede han til Norwich på et sæsonlangt lån. Derudover har han også optrådt for Leicester City på en lejeaftale. Det kastede to mål af sig i 13 kampe.

Det første mål for Tottenham

Kane scorede sit debutmål for Tottenham i en kamp i Ligacuppen mod Hull City. I februar 2015 vandt den nu 24-årige Kane prisen som månedens spiller i Premier League. En måned senere scorede han sit første hattrick i Premier League i en 4-3-sejr mod hans forhenværende klub, Leicester. Den 5. april 2015 bar han anførerbindet for Spurs i en kamp mod Burnley på Turf Moor (kampen endte 0-0).

I løbet af 2015/16-sæsonen blev han topscorer i Premier League foran både Sergio Agüero og Jamie Vardy. Endvidere blev han udtaget til Årets hold, mens Tottenham kvalificerede sig til Champions League.

Idol: Harry Kanes idol er den engelske angriber, Teddy Sheringham.

Tidlige liv: Harry Kane blev født i Walthamstow, som ligger i London amt. Harry Kane er søn til Kim og Patrick Kane. Derudover har han også en bror, Charlie. Interessen for fodbold indfandt sig tidligt i barndommen. Angående almen uddannelse: Han gik på Larkswood-skolen og tog senere på Chingford skole. Som barn var Harry, i øvrigt ligesom sine forældre, stor tilhænger af Tottenham Hotspur, som var den lokale klub.  

Harry Kanes Privatliv

I juli 2017 friede Harry Kane til sin ungdomskæreste, Kate Goodland, på en strand. De har sammen en pige med navnet Ivy Jane. Hun kom til verden i januar 2017.

For nylig var der et rygte, som kædede ham væk fra Tottenham. Kane udtalte dog imidlertid, at rygtet var falsk og ikke havde hold i virkeligheden. Derudover er det ikke blevet til de store kontroverser for Kane, der værner om sit privatliv. På de sociale medier følges han i stor stil, hvor han er aktiv på både Twitter, Facebook og Instagram. Han har mere end 5 millioner følgere i alt på de sociale medier.

Statistik: Kane slog Alan Shearers hidtidige rekord som topscorer i Premier League, da han nettede imponerende 39 gange i løbet af en Premier League-sæson. Den daværende rekord lød på 36 mål.

Bedste resultater: Et af de største øjeblikke i hans liv, var, da han slog Alan Shearers rekord. Kanes rekord vil formentlig stå i et stykke tid endnu, og derfor må denne betragtes som værende ekstremt imponerende.

Video med Harry Kane

https://youtu.be/0P3f26Ne854

Landsholdskarriere

Som landsholdsspiller har han repræsenteret England flere gange, herunder også på ungdomsniveau. Han har optrådt for U/17-, U/19-, U/20- og U/21-landsholdene. Som U21-spiller har Kane scoret 12 mål i 23 kampe. Han fik sin landsholdsdebut i en kamp på Wembley Stadium, hvor han blev erstattet med Wayne Rooney i anden halvleg mod Litauen. Han kvitterede for tilliden ved at score på et hovedstød. Han har scoret 12 mål i 23 kampe for A-landsholdet.

England Kane

Spillestil:

Som ung på Tottenhams ungdomsakademi, blev han betragtet som kejtet og en anelse klodset, men han vandt dog trænerens respekt ved sin forrygende teknik og sin vilje til at forbedre sig – noget som går igen for de fleste som når toppen. En artikel fra Talksport i starten af 2013 skrev om Kane, at han var hurtig, men relativ svag i luftspillet og mens artiklen blev udarbejdet, havde han endnu sit første mål til gode for Norwich. I starten var han tiltænkt som en backup til Roberto Soldado, som var blevet købt dyrt ind.

Efterhånden slog Kane dog Soldado af holdet. Tottenhams træner, Pochettino, udtalte, at han havde forbedret sit spil og imponeret under hårde teknikøvelser instrueret af træneren. I følge en artikel fra The Guardian i oktober 2017 forbereder Kane sig meget. Han gør hvad han kan for at maksimere sit potentiale ved at spise sundt og tweake adskillige aspekter i sit spil.

Fremtid:

Kane er forblevet tro mod den klub, han holder allermest kær, nemlig Tottenham. Derfor har han da også afvist flere interesserede klubber, blandt andet fra Premier League, men også udenlandske klubber, som har forhørt sig om angriberen. På trods af en kæmpe mulig lønstigning, ser det for nuværende ikke ud til, at Kane vil forlade London frivilligt. Han tror på projektet i Tottenham – men hvis han ryger ud i kulden, hvilket nærmest er helt utænkeligt nu (men succes som angriber er per definition flygtigt), kan det godt være, at Kane foretrækker et skifte væk fra de vante og trygge rammer.

Kendetegn:

Hans gode teknik sammenkoblet med en rimelig speed gør ham til en solid og komplet angriber i Premier Leagues topstrid. Hans løbevillighed og evne til at yde alt for holdet, er en god egenskab som værdsættes af holdkammeraterne. #teamplayer. 

Læs også om hans angrebskonkurrenter: Luis Suarez  og Antoine Griezmann

Opdatering: Søndag den 11. marts pådrog Harry Kane sig en skade i anklen i forbindelse med Tottenhams 4-1-sejr mod Bournemouth. Kane er ude den kommende måned, i følge Tottenhams egen hjemmeside