Inden Aubameyangs skifte til Dortmund, havde han eftersigende tilbud fra både England og Qatar, og det var ikke just gode klubber, der meldte interesse for angriberen. 

Af David Paris 

Borussia Dortmund-angriberen Piere-Emerick Aubameyang fortæller, at han for tre år siden, var uhyre tæt på at skrive kontrakt med Premier League-bundklubben Newcastle United. I stedet valgte angriberen dog Jurgen Klopp i den tyske klub Borussia Dortmund.

Den gabonesiske fodboldspiller er i dag en af verdens meste eftertragtede angribere, efter at have scoret svimlende 21 mål i Bundesligaen indtil videre i denne sæson. Derudover er han angiveligt prissat til omkring 700 millioner kroner, i hvert fald for interessante klubber som Manchester United og Chelsea.

2013 og Saint-Etienne

Tilbage i 2013, pressede den i dag 26-årige angribers gamle klub, Saint-Etienne, på, for et skifte til Newcastle. Aubameyang afviste dog imidlertid tilbuddet fra Premier League-klubben og drog i stedet til Jurgen Klopp og Borussia Dortmund, på trods af et bedre tilbud, lønmæssigt, fra ‘The Magpies’, som Newcastle også kaldes.

Derudover fortæller den eftertragtede angriber også til mediet L’Equipe, om et tilbud fra Qatar.

“Jeg modtog et tilbud fra Qatar på 75 millioner kroner om året. Hvis jeg accepterede, ville min familie blive økonomisk sikret for livet.”

“… Vi valgte at blive hos Saint-Etienne, hvor jeg fik 520.000 kroner per måned, vel vidende, at, på grund af mine kvaliteter, kunne jeg tjene flere penge på et senere tidspunkt.”

Læs også: Aubameyang til Liverpool? Se hvilken pris Dortmund forlanger

Læs også: Aubameyang afslører: Jeg har lovet min farfar at spille for denne klub